Hlavní obsah

Klokani získali zkušeného gólmana Zlámala

Zkušený gólman avizoval, že se brzy vrátí do nejvyšší soutěže. A na jeho slova došlo. Fotbalisté Bohemians Praha 1905 získali před začátkem jarní části ligy Zdeňka Zlámala. Brankář přichází do Vršovic na přestup z druholigové Olomouce, kde mu končila smlouva. Devětadvacetiletý brankář odcestuje ve čtvrtek s týmem na soustředění do Turecka, kde vytvoří brankářskou trojici s Milanem Švengrem a Petrem Dočekalem. Klub to oznámil na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Olomoucký brankář Zdeněk Zlámal během utkání na Spartě.

Článek

Zlámal chytal v české nejvyšší soutěži za Liberec, Zlín a Slavii, určitou dobu působil i ve Spartě, za kterou si ovšem v lize nepřipsal ani minutu. V létě roku 2009 přestoupil do italského Udine, ovšem byl hned poslán na hostování do španělského druholigového klubu Cádiz CF.

"Věřím, že po těžkém zranění a dlouhém výpadku bude Zdeněk ze zdravotního a sportovního hlediska brzy připraven a především v blízké klubové budoucnosti bude znamenat významný přínos pro náš tým," očekává sportovní ředitel klubu Tomáš Požár.

"Je to pro mě nová zkušenost, příležitost, za kterou jsem rád. Když mě trenér Pivarník oslovil, neváhal jsem ani minutu," líčí Zdeněk Zlámal. "Jsem rád, že stihnu již soustředění s týmem, kde budu mít větší šanci poznat nové spoluhráče."

Reklama