Hlavní obsah

Takové štěstí už nečekal. Miller se od Kollera z pláže ocitl až ve Spartě

Praha

Vedl klidný brankářský důchod. První ligu chytal naposledy v listopadu 2013, od té doby byl v Mladé Boleslavi náhradníkem. Po minulé sezóně dostal od klubu svolení, aby si v létě po boku Jana Kollera zachytal Ligu mistrů v plážovém fotbale. A teď na stará kolena získal angažmá, v jaké už nedoufal. Čtyřiatřicetiletý Miroslav Miller bude na jaře hostovat ve Spartě. „Takové štěstí jsem na sklonku kariéry nečekal,“ říká upřímně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zimní posila brankář Miroslav Miller s kapitánskou páskou Sparty.

Článek
Fotogalerie

Opsal nečekaný kruh. Naposledy si ve fotbalové lize zachytal v listopadu 2013, kdy Sparta v černých retro dresech ve svém výročním utkání porazila Mladou Boleslav 4:1.

A teď brankář Miroslav Miller přichází právě na Letnou, aby byl členem týmu, který bude na jaře usilovat o obhajobu mistrovského titulu.

Miller byl v hledáčku Sparty již několikrát. „V minulosti se o mně párkrát jednalo, zájem byl velký. Třeba když se Jarda Blažek chystal do zahraničí. Jenže nakonec zůstal, takže to se mnou padlo," poukazuje gólman.

Nakonec se ve Spartě objevil ve chvíli, když už to sám vůbec nečekal. „Jsem rád, že to vyšlo, nečekal jsem, že na sklonku kariéry by mě mohlo potkat takové štěstí," říká upřímně.

Chytal by rád, je však hlavně na výpomoc

Pro českého mistra samozřejmě není žádným zásadním kaufem. David Bičík musel na operaci, a přestože Marek Štěch již koncem podzimu potvrdil, že roli jedničky zvládne, po boku mu zbyl jen mladý Vojtěch Vorel. Proto přichází jako pojistka zkušený Miller.

S velkým vytížením v brance počítat nemůže. „Nikdy neříkej nikdy. Chtěl bych chytat a poperu se o to, trenér pak rozhodne, kdo bude nastupovat. Přišel jsem ovšem spíš na výpomoc," má jasno.

V rozžhaveném písku si prohřál kosti

V létě si odskočil ke druhé kariéře. S plážovými fotbalisty Bohemians, jejichž dres obléká i kanonýr Jan Koller, si v sicilské Catanii zahrál Ligu mistrů. Klokani tam v osmifinále prohnali i profíky z AC Milán. „Určitě dobrá průprava, člověk si ve vyhřátém písku prohřeje kosti, navíc brankářům při plážovém fotbale nehrozí tak častá zranění," líčí Miller.

A co kdyby se do Ligy mistrů prokousal i ve velkém fotbale...? „To už je nadstavba. Nejdřív se soustředím na jaro se Spartou, abychom ho zvládli. Kdyby se povedl titul, byl by to největší úspěch v kariéře, takže budu hodně fandit. Pak se uvidí."

Spartu má čtvrt hodiny od baráku

Po čtrnácti letech v Mladé Boleslavi byl Miller nejdéle sloužícím členem středočeského týmu. A ve Spartě našel spoustu kamarádů. „Matějovský, Švejdík, Nešpor, ti všichni se mnou v Bolce působili. Potkávám tady hodně známých."

Zkušený gólman si zkrátí dojíždění. „Bydlím v Rudné, takže to sem mám čtvrt hodiny od baráku. I tím jsem si polepšil," usmívá se.

Reklama

Související témata: