Hlavní obsah

Klokani odletěli za teplem i s olomouckými posilami, dalšího stopera ale dál hledají

Loni jim turecké soustředění napomohlo k ligové záchraně, letos se proto fotbaloví klokani vydali do Beleku zase. „Přesvědčil jsem majitele klubu, že příprava v teple mužstvu pomůže a hráčům prospěje. Na trávě trpí organismus daleko méně,“ kvitoval kouč Bohemians Roman Pivarník před dnešním odletem, že jeho plán s tureckým soustředěním vyšel a výprava čítající 22 hráčů na evropský jih zamířila.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

I nová akvizice Marek Jarolím odletěla s klokany na turecké soustředění.

Článek
Fotogalerie

I nové olomoucké akvizice nakonec s klokany na desetidenní turecké soustředění odletěly. „Zkušený Aleš Škerle by měl zacelit obranu, která se nám po zranění tří stoperů úplně rozpadla. Něco podobného jsem během své aktivní kariéry nikdy nezažil. Během přípravy i zápasů, jež nás v Turecku čekají, bude čas na to, aby se Aleš s mužstvem sehrál," kvitoval asistent trenéra Dalibor Slezák hostování Škerleho, jenž pod hlavním koučem Pivarníkem hrával v Olomouci a jeho volání o výpomoc vyslyšel okamžitě.

Návrat do ligy ho zlákal

„Nerozmýšlel jsem se ani chvíli. Jakmile trenér zavolal, ptal jsem se na jediné: Kdy a kam mám přijet," potvrzoval dvaatřicetiletý obránce, že ho návrat na ligovou scénu lákal. Na jaře v dresu Hanáků z nejvyšší soutěže sestoupil, teď se bude pokoušet zažehnat podobnou hrozbu v barvách klokanů.

„Je tady kvalitní mužstvo poskládané z technických fotbalistů, takže nemám obavu, že by nás postihlo něco podobného, co Olomouc," vůbec nepřipouštěl, že by ho v novém angažmá stihl obdobný osud.

Jeho olomoucký spoluhráč Zdeněk Zlámal, který se u Botiče objevil den před odletem na soustředění, je stejného mínění.

„S trenérem Pivarníkem jsme měli v Olomouci výborné výsledky a partu, takže věřím, že v Bohemce bude naše působení stejně úspěšné. Zvláště, když budeme mít v zádech skvělé diváky, jimiž se klokani pyšní," nechal se slyšet Zlámal, který bude bojovat o místo brankářské jedničky s hostujícím sparťanským gólmanem Švengrem.

„Záleží na nich, oba stojí na stejné startovní čáře, takže nechť se ukáží," pravil Pivarník, kterého ani dlouhá Zlámalova absence mezi tyčemi způsobená operací nevyvádí z míry. „Od prosince měli herní absenci v ostrých soutěžních zápasech přece všichni hráči."

Cizinci trenéra nepřesvědčili

S klokany do Turecka nakonec necestoval ani jeden ze zahraničních stoperů, jež trenér testoval v zápasech zimní Tipsport lize. Ani Estonec Reintama, ani Chorvat Novakovič ho nepřesvědčili, že by mužstvo posílili.

„Do Turecka jsme raději vzali z juniorky dvacetiletého Žaloudka," potvrdil Pivarník, že příchod dalšího stopera zůstává otevřený. Mohl by jím být jedenadvacetiletý David Hudák z bratislavského Slovanu.

„Některá jména máme vytipovaná a jednáme. To proto, že Cseh vypadl z kádru na půl roku a Krch minimálně na šest týdnů," vyhnul se trenér klokanů přímé odpovědi.

Během tureckého soustředění sehrají klokani i tři přípravné zápasy. Už v sobotu se utkají s maďarským Ferensvárosem Budapešť, v úterý 3. února je prověří Rapid Vídeň, kde trenér Pivarník hrával, v sobotu 7. února se pak střetnou s moldavským Šerifem Tiraspol.

Reklama