Hlavní obsah

Svatba veliká, jablonecký Mingazov se doma v Turkmenistánu oženil

Originální zimní přípravu má Ruslan Mingazov, který se na podzim rychle chytil v dresu fotbalového Jablonce. Zatím je doma v Ašchabadu, kde čeká na vyřízení víz a dalších dokumentů nutných pro pobyt v České republice. Čas mimo tým využil po svém, v Turkmenistánu se oženil, uspořádal velikou hostinu a stihl také líbánky.

Foto: fkjablonec.cz

Ruslan Mingazov se oženil s dlouholetou přítelkyní Aygun.

Článek

Čekání na návrat do Jablonce už ho otravuje. V osobním životě ovšem jenom kvete. V prosinci si Ruslan Mingazov s velkou slávou vzal za ženu svou dlouholetou přítelkyni Aygun. "Je pravda, že jsme spolu rádi. Svatba byla nádherná a veliká, měli jsme tam více než pět stovek hostů. Užili jsme si spolu i následnou svatební cestu. Potěšilo mě i video, které nám na svatbu zaslali spoluhráči, mezi ostatními hosty to mělo velký úspěch," popsal s úsměvem spokojený ženáč Mingazov pro jablonecký web.

Trenér Jaroslav Šilhavý už by však měl šikovného fotbalistu rád k ruce.

"Nyní jsem doma v Ašchabadu a každou chvíli netrpělivě očekávám telefonát z ambasády. Situace pro mě rozhodně není jednoduchá, strašně rád bych už byl s týmem v Jablonci. Chci se připojit co nejdříve," líčí Ruslan.

"V současné chvíli jsou regulérně podány veškeré nutné dokumenty na příslušných úřadech. Celou věc pravidelně moniturujeme a děláme všechno pro to, aby byla vyřízena co nejdříve. Všechno trochu zkomplikovaly vánoční a novoroční svátky. Nicméně nyní již čekáme každým dnem vyjádření české ambasády. Je to jen otázka času, kdy Ruslan dostane důležitá povolení k návratu do Čech. Z našeho pohledu jsou všechny dokumenty v pořádku, ale úřady mají na jejich vyřízení určité lhůty," podal vysvětlení tiskový mluvčí klubu Štěpán Hanuš.

Záložník zatím tvrdě pracuje v domácích podmínkách v Turkmenistánu. "Dostal jsem e-mailem od našich trenérů přesné pokyny detailních cvičení a snažím se je plnit, a k tomu si ještě něco přidat. Pevně doufám, že se k týmu připojím v plné kondici," věří Mingazov.

Reklama

Související témata: