Hlavní obsah

Sparťan Bednář přece jen kývl Starkovi. V Příbrami bude hostovat

Aktualizováno

Fotbalista Roman Bednář odchází ze Sparty na půlroční hostování do Příbrami. Letenský klub to potvrdil na svém Twitteru. Důrazný útočník patřil k oblíbencům letenských fanoušků, v minulém kalendářním roce však vstřelil jen jeden ligový gól. Sparta ho během zimní přípravy přeřadila do juniorky a dala mu svolení hledat si jiné angažmá.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha Josef Hušbauer (vlevo) a Roman Bednář s pohárem pro mistra ligy.

Článek

Tak přece jen se domluvili. V pondělí si ještě Roman Bednář vzal na schůzce s příbramským šéfem Jaroslavem Starkou další čas na rozmyšlenou. Ve čtvrtek už ovšem na nabídku Příbrami kývl.

Předloni na podzim na Letné fungoval jako zázračný žolík, který coby náhradník střílí góly a otáčí zápasy. Do základní sestavy se ale přes kanonýra Davida Lafatu nikdy neprosadil a s menším herním vytíženým přestal čarovat.

Nedávno s áčkem nezamířil na soustředění na Kanárské ostrovy a trénoval s juniorkou. „Svého času odváděl jako střídající hráč Spartě výborné služby. Dával góly a měl velkou platnost. S menším herním vytížením ji ovšem ztrácel," poukázal kouč Vítězslav Lavička.

Jedenatřicetiletý útočník se zkušenostmi ze Skotska, Anglie a Turecku má na Letné smlouvu až do roku 2016, proto bude na jaře v Příbrami hostovat.

Získali hráče velkého jména

"Přestup řešil náš prezident pan Starka a všichni jsme šťastní, že se mu to podařilo dotáhnout do konce. Roman Bednář pro nás bude velkou posilou. Je to velké jméno," raduje se generální ředitel příbramského klubu Petr Větrovský.

"Jsem rád, že hráč takového jména a kvalit si vybral Příbram. Zkvalitní naši útočnou fázi. Věříme, že se mu bude dařit a stejně jako v předchozích působištích bude střílet branky," dodává prezident Jaroslav Starka.

Také u Litavky však čeká Bednáře konkurence. Především v podobě Jakuba Řezníčka, který je po podzimu s devíti góly třetím nejlepším střelcem Synot ligy. Příbram navíc testuje i exslávistu Pavla Fořta, který je po ukončení angažmá ve Slovanu Bratislava volný.

Reklama

Související témata: