Hlavní obsah

Útočníků není nikdy dost. Řezníček, Bednář a Fořt mohou klidně nastoupit spolu, tvrdí příbramský kouč

Příbram

Hned tři útočníky zvučných jmen má v kádru prvoligový tým 1. FK Příbram. K Jakubu Řezníčkovi v zimě přibyli Pavel Fořt a Roman Bednář. Zkušený kouč Pavel Tobiáš ale nesouhlasí s námitkou, že má v kádru „přeútočníkováno“, naopak v rozhovoru pro Sport.cz tvrdí: „Dobrých útočníků není nikdy dost. Mohou nastat situace, kdy nastoupí všichni tři.“

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Příbrami Pavel Tobiáš.

Článek

Zimní příprava jde do finiše, jak jste spokojený s jejím průběhem?

Maximálně! Celý měsíc nám přálo počasí, což je v zimě hodně důležité. Byli jsme doma a trénovali trojfázově. Vyhýbaly se nám i zásadní zdravotní problémy. Kluci jsou naběhaní, teď musí zátěž vstřebat. Ladit na ligu budeme od soboty na soustředění v Turecku, kde nás čekají zápasy s Metalistem Charkov, Lokomotivem Sofia a čínským Guizhou Renhe. Věřím, že na tom budeme na jaře v lize dobře.

Elitní kanonýr Jakub Řezníček se podrobil v prosinci zákroku v koleni, jak je na tom momentálně zdravotně?

Už trénuje na sto procent, na jaro bude připravený.

Útok budete mít nabitý známými jmény. Přišli Pavel Fořt ze Slovanu Bratislava a čerstvě Roman Bednář ze Sparty. Nemáte útočníků až moc?

Útočníků není nikdy dost. Ti tři, co máme, už mají něco za sebou. O místo na hrotu se budou muset poprat, k čemuž poslouží zápasy v Turecku. Řezníček je třetí nejlepší střelec ligy, logicky ho musíme využít. Není to ale náš hráč, patří Mladé Boleslavi, chce odejít do zahraničí, proto si za něj musíme připravit kvalitní náhradu. Bednář sice ve Spartě na podzim moc nehrál, ale střelecký potenciál v sobě má a měl by pro nás být přínosem. Fořt přišel lehce nepřipravený, dáváme ho dohromady. Věřím, že i on nám pomůže.

Budete kvůli nim nějak měnit herní systém nebo rozestavení?

Širší výběr je pro trenéra výhodou. Když to nepůjde jednomu, nastoupí druhý. V zápasech mohou nastat i situace, kdy nastoupí dva, nebo i všichni tři. Náš herní systém ale nijak výrazně měnit nebudeme.

Z podzimní základní sestavy jste ale přišel o tři kvalitní zadáky - Nevese, Deliho a teď i Suse. Dokážete je nahradit?

Musíme, protože nic jiného nám nezbývá. Máme slušně vyřešenou záložní řadu, kde nastupoval podle potřeby Simon Deli, jinak výborný stoper. Na jeho místě mohou nastupovat Krameš, Suchan nebo Krbeček. Stoperskou dvojici máme také vyřešenou. Z hostování v Táborsku se vrátil Josef Divíšek, který nahradí na levé straně obrany Nevese. Největší problém nám způsobil odchod Martina Suse, který podával na pravém okraji výborné výkony. Tuhle pozici musíme vyřešit. Moc variant momentálně nemáme. Na jeho místo jsou k dispozici mladí hráči, ale to jsou dorostenci, kteří nejsou ještě na ligu plně připravení. Budeme proto hledat ještě pravého krajního obránce.

Příbram je tradiční líhní talentů. Máte připravené další mladíky, kterým byste dal během jara příležitost?

Samozřejmě! Když se podíváte na naše sestavy z přípravných zápasů, které jsme v lednu odehráli, najdete v každém utkání dva a někdy i tři dorostence. Například Jan Suchan odehrál ve středové řadě úplně všechno. Jde výkonnostně hodně nahoru. Dobře vypadá i Aleš Matějů, jedna z variant na pravý okraj obrany. Jsou tu i další šikovní kluci, převážně dorostenečtí reprezentanti. Mladí určitě šanci dostanou.

Reklama

Související témata: