Hlavní obsah

Delarge je solitér. Nebaví ho týmové tréninky, do Turecka s Libercem neletěl

Liberec

Hodně zvláštní patron. Čtyřiadvacetiletý fotbalista z Konga by už měl v Liberci nést patřičný díl odpovědnosti, místo toho však Dzon Delarge z týmu vypadává. Během zimy se objevovaly signály, že nová trenérská dvojice Jiří Kotrba - Josef Csaplár je krajně nespokojena s podivným Delargovým přístupem k tréninku i spoluhráčům. Něco na tom bude, Konžan na soustředění v Turecku chybí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dzon Delarge z Liberce během utkání Evropské ligy se Sevillou.

Článek

Důvody absencí v týmu bývají různé, solitér Dzon Delarge se ovšem v Liberci postaral o jeden málo vídaný.

„Dzon je tak výjimečný hráč a člověk, že vyžaduje výjimečný přístup... Nebyl vyřazen z kádru, pouze se mu snažíme vyjít vstříc, protože ho týmové tréninky nebavily a neuspokojovaly jeho potřebu po seberozvoji. Takže mu umožňujeme pod vedením našich odborníků nadále pracovat na svém zlepšení," oznámil sportovní ředitel Jan Nezmar na klubovém webu v sekci „Ptejte se".

Delarge působí ve Slovanu od léta 2012. Jenže místo aby na něm trenéři mohli stavět v tuhém boji o záchranu, který předposlední tým ligové tabulky na jaře čeká, tak je Konžan zlobí.

„V podstatě má možnost si svoji přípravu ovlivňovat sám. Dostává k dispozici maximální servis, naše nejlepší odborníky, může využít možnost a trénovat s juniorkou, atd. Každopádně do Turecka s prvním týmem necestoval," konstatoval Nezmar.

Těžko si představit, jak může v mužstvu fungovat hráč, který se staví mimo tým...

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava