Hlavní obsah

Mladoboleslavský kouč Jarolím: Vstřelených gólů mohlo být určitě víc

Roman NeumannPrávo

Od chvíle, kdy na konci uplynulé sezóny ukončil kariéru jeho syn David, marně hledal režiséra. V ofenzívě fotbalistů Mladé Boleslavi to na podzim skřípalo, v sedmi zápasech nedala gól. Příchod sparťanského záložníka Kamila Vacka však trenérovi Karlu Jarolímovi zvedl náladu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Mladé Boleslavi Karel Jarolím

Článek

Bude Vacek tím pravým?

To se samozřejmě teprve ukáže, každopádně jsem rád, že se nám podařilo příchod Kamila domluvit.

Proti podzimu 2013 vstřelila Boleslav loni za stejné období o jedenáct gólů méně. Asi byste si představoval vyšší efektivitu...

Ale zase jsme míň gólů dostali. Jasně, na hřišti byl tehdy David, mužstvo bylo dlouho pohromadě, loni v létě jsme tým hodně obměnili, sehrával se. Jsem naladěný ofenzívně, jenže k tomu musíte mít správnou skladbu mužstva. Musí to být vyvážené, abychom naivně neinkasovali. Gólů obdržených je míň, těch vstřelených by mohlo být určitě víc. Věřím, že i díky Kamilovi půjdeme gólově nahoru.

Byla pro vás klíčová věc obsadit místo ve středu zálohy, navíc když do Austrálie odešel Tavares?

Stoprocentně. Mysleli jsme zkraje ledna na Jakuba Radu z Bohemky, který by na tohle místo pasoval, realizace se ale nezdařila. Nebylo to položené tak, že bychom sháněli hráče za každou cenu, poohlíželi jsme se po typech, které by se nám tam hodily. Jsme přesvědčeni, že Kamil jím je.

Mrzí vás odchod Tavarese, s nímž jste měl výborné zkušenosti ze Slavie?

Chtěl jsem, aby zůstal, nakonec jsme se ale dohodli s vedením, že ho necháme jít. Došli jsme k závěru, že by nebylo dobré mít v týmu hráče, který tu nechce pokračovat. Do Austrálie moc chtěl.

Shodl jste se na příchodu Vacka se synem, který je sportovním ředitelem klubu, tudíž vaším nadřízeným?

V záležitosti, kde by bylo mužstvo třeba doplnit, jsme se jednoznačně shodli. Kamil je tady, takže dobrý. (směje se)

Panuje soulad i v jiných věcech? Nebo už mezi vámi došlo i ke sporu?

Spolupráce s Davidem zatím probíhá bez problémů, žádný, ani minimální spor mezi námi nevznikl. Možná k němu dojde, ale zatím nic. (usměje se) Není ale důvod, jsme lidi, je to všechno o komunikaci.

Ovšem aby trenérovi šéfoval syn, se často nestává...

Víte, já to tak vůbec neberu. Vážně ne. Ze své pozice na něj tlačím, aby ovlivňoval záležitosti týkající se sportovní stránky, často spolu mluvíme, není potíž. Myslím, že David tomu rozumí.

Výsledky v přípravě zatím nejsou ideální, ze šesti duelů jste tři prohráli. Odráží se v bilanci dril, který jste nasadil?

Výsledkům jsem doteď nedával váhu, to až od turnaje v Portugalsku. Samozřejmě chci vyhrávat, ale když se vžiju do pocitů kluků, kteří šli do utkání z plné nálože... Bylo vidět, že jsou zatavení.

Naložil jste hráčům hodně?

Věřím, že tolik, že se otřepou a negativně je to nepoznamená. Doufám, že se to projeví v dobrém.

Byla to vaše nejtvrdší příprava v roli trenéra?

Pojali jsme přípravu jinak, než jsem byl zvyklý. Zapracovali jsme na věcech, které byly podle mě potřeba nejvíc, a sice na síle a dynamice. Jaro ukáže, jestli jsme zvolili správně.

Reklama

Související témata: