Hlavní obsah

Ostrava - Bialsko Biala 2:1Poznáte, kdo jsem? Baroš už zase pálí, představil se Polákům gólem

Antalya
Aktualizováno

Takhle ho mají fanoušci Baníku nejraději. Zdá se, že se kanonýr Milan Baroš zase dostává do střelecké formy. Na soustředění v Turecku otevřel kapitán týmu skóre prvního přípravného duelu, druhou trefu přidal mladý Holzer a Ostrava porazila osmý tým polské ligy Bialsko Biala 2:1. Druhá část baníkovského kádru stejným poměrem zvítězila nad maďarským Dunaújvárosem. Jihlava v Turecku remizovala 0:0 s dánským Esbjergem.

Foto: Aleš Krecl

Radost Milana Baroše...

Článek

Nic naplat, svou slávu si nese dál a soupeři ho uznávají. Když v Turecku nastupoval proti osmému týmu polské ligy, na Twitteru klubu Podbeskidzie se okamžitě objevila jeho aktuální fotografie s malou hádankou.

„Ohrožoval brankáře v Lize mistrů, nyní nastoupil proti nám. Poznáte, o koho jde?"

Kdo by náhodou nevěděl, tomu se Milan Baroš rychle představil sám. Po Štěpánově centru v 18. minutě stál bývalý kanonýr národního týmu přesně tam, kde být měl, a dorážkou do sítě otevřel skóre. Poláci ještě do přestávky vyrovnali, o vítěznou trefu se ovšem v závěru po další Štěpánově asistenci postaral hlavou Holzer.

Votroci poprvé prohráli

Hradec Králové na umělém trávníku v Orlické kotlině poprvé během zimní přípravy prohrál. Poslední tým prvoligové tabulky po šesti výhrách a jedné remíze ztroskotal na druholigovém Táborsku. Votroci se porážkou 1:2 znovu utvrdili v tom, že s tímto soupeřem mají v poslední době nepříznivou bilanci.

"Dopředu jsme měli výborné akce, ale nebyli jsme schopni dát víc než jeden gól. Možná je dobře, že jsme takovouhle ránu dostali, protože nestačí hrát dobře, ale musí se dávat branky," řekl jeden z trenérů Hradce Bohuslav Pilný.

Vítězství slavila v Turecku i Příbram. Zásluhou nové posily Romana Bednáře porazila Lokomotiv Sofia 2:0.

Přípravné fotbalové zápasy:
V Turecku: Baník Ostrava - Bialsko Biala 2:1 (1:1)
Branky: 18. Baroš, 79. Holzer - 36. Malinowski.
Baník: Pavlenka - Štěpán, Frydrych, Kouřil, Lučič - Foltyn, Mensah, Šichor - De Azevedo, Baroš, Holzer.
Baník Ostrava - Dunaújváros 2:1 (0:0)
Branky Baníku: 65. Kukec, 78. Kaša.
Baník: Šrom - Sukup, Kaša, Honiš, Helešic (65. Celba) - Mišák (65. Zapata), Matěj, Jirásek - Sivrič, Narh, Kukec. Trenér: Frňka.
Vysočina Jihlava - Esbjerg fB (Dán.) 0:0
Jihlava: Blažek - Tlustý (46. Vaculík), Kryštůfek (60. Demeter), J. Krejčí (46. Mlakič), Hybš (60. Kukol) - Fulnek (46. Kliment), T. Kučera (46. Marek), Štěpánek, Šulek (46. Batioja) - Mešanovič (46. Přeučil), Harba (46. Marcin). Trenér: Klusáček.
V Hradci: FC Hradec Králové - MAS Táborsko 1:2 (1:2)
Branky: 36. Trubač - 20. Traore, 28. Musiol.
Hradec: T. Koubek - Kraják, Rolko (46. Chleboun), Nosek, P. Mareš (46. Zelený) - Malinský (62. Zorvan), Janoušek, Tito - Trubač (62. Vlkanova), Čermák - Vaněček. Trenéři: Barborík a Pilný.
v Turecku: 1. FK Příbram - Lokomotiv Sofia 2:0 (0:0)
Branky: 47. a 54. z pen. Bednář.
Příbram: Boháč - Matějů (70. Fořt), Hájovský, Zápotočný (46. Tregler), Divíšek (46. Šindelář) - Pilík (46. Polanský), Krameš (46. Hronek), Hnaníček (46. T. Krbeček), Zeman (46. Jiří Mareš) - Fillo (46. Suchan), Řezníček (46. Bednář). Trenér: Tobiáš.

Reklama

Související témata: