Hlavní obsah

Brankář Melichárek pořádně rozlítil Slovácko. Přes Chorvatsko odešel do Brna

Za dobrotu na žebrotu. Fotbalové Slovácko vyhovělo žádosti brankáře Dušana Melichárka o rozvázání profesionální smlouvy, aby mohl přestoupit do druholigového chorvatského Zaprešiče, ale on se během pár dní bleskurychle octl na hostování v týmu moravského rivala v Brně. Překvapivá rošáda pořádně nadzvedla funkcionáře uherskohradišťského klubu, který kvůli tomu přišel zhruba o milión korun.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Na brankáře Dušana Melichárka jsou na Slovácku pořádně namíchnutí.

Článek

„Je to komplot Melichárka, jeho agenta a Zbrojovky. Udělali z nás i dalších lidí pitomce. Od Dušana bych něco takového nečekal. Vždyť jsme ho tři roky živili," zlobí se ředitel Slovácka Vladimír Krejčí.

Dle platných norem se totiž Melichárek stal po ukončení smlouvy pro zahraničí volným hráčem, zatímco v rámci Česka by se kluby musely dohodnout na odstupném, které by případně určila smírčí komise FAČR. „Přišli jsme tak o finanční náhradu, která nám legitimně náležela. Melichárek i Brno nás očůrali, což by se podle mého názoru nemohlo stát ani v méně vyspělých fotbalových zemích. Možná že u nich teď převáží pocit momentálního vítězství, avšak o úrovni takového jednání nechť si každý udělá úsudek sám," láteří Krejčí, který sám v managementu Zbrojovky před lety působil.

Melichárek, který se do Slovácka vrátil na začátku roku 2012 po ukončení švédského angažmá, se brání. „Původně jsem skutečně myslel, že odchytám v Chorvatsku celé jaro. Byl jsem dohodnutý na solidních podmínkách. Jenže potom se tam něco změnilo a já jsem z rodinného i osobního hlediska rád, že mě kontaktovalo Brno, které o mě mělo už před časem zájem," prozradil.

Pohádka o Zbrojovce

Zatímco Melichárek tvrdí, že v Zaprešiči absolvoval i několik tréninků, ve Slovácku jsou zcela odlišného názoru. „Vůbec tam ani neodjel. Jen těžko lze uvěřit pohádce o náhlé nabídce od Zbrojovky," je přesvědčený Krejčí.

Brněnský sportovní ředitel Zdeněk Kudela namítá, že i Slovácko získalo před třemi roky Melichárka ze Švédska zdarma. „Počítal tudíž s tím, že z Hradiště odejde za stejných podmínek. A naše legislativa je prostě nějak nastavená," hájí protřelý funkcionář postup svého klubu.

Melichárek, který ve Slovácku na podzim přišel o pozici brankářské jedničky na úkor mladého Heči, odletěl ve čtvrtek s brněnskými fotbalisty na soustředění do Turecka. Hodlá se poprat o místo v základní sestavě s Hladkým. „Cítím šanci zase po čase pravidelně nastupovat v první lize," svěřil se.

Připadá vám postup brankáře Melichárka a Zbrojovky Brno férový?
Ano
30,4 %
Ne
69,6 %
Celkem hlasovalo 11595 čtenářů.

Reklama

Související témata: