Hlavní obsah

Puček je novým manažerem fotbalistů Slavie

PRAHA

Bývalý mezinárodní rozhodčí Lubomír Puček se stal novým manažerem fotbalistů Slavie Praha. Na tomto postu vystřídal Josefa Jinocha, který v klubu po třech letech skončil. Slavia to uvedla v tiskové zprávě. "Je to pro mě veliká výzva a na tu práci se moc těším. Nabídku Slavie neodmítne hráč ani trenér, já jako funkcionář nejsem v tomto případě výjimkou," řekl Puček.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Lubomír Puček

Článek

Čtyřiačtyřicetiletý Puček, který loni v listopadu na protest proti poměrům v komisi rozhodčích ukončil kariéru, se funkce ujal dnes. Členové představenstva Vladimír Leška s Tomášem Rosenem jej po dopoledním tréninku už stačili představit i prvnímu mužstvu. "Jsem rád, že ve fotbale můžu pokračovat," uvedl Puček.

Odchod Jinocha a Pučkův nástup jsou důsledkem částečné reorganizace ve vedení klubu, která byla avizována již po únorové valné hromadě. "Od únorové valné hromady akciové společnosti probíhá v klubu řada změn. Toto je jedna z nich. Lubomír Puček je silnou osobností, věřím, že to bude základem jeho úspěchu ve Slavii," dodal Rosen.

Vedoucím mužstva je Lafek

Novým vedoucím mužstva, kterým byl dříve také Jinoch, se stal Martin Lafek. Ten ve Slavii pracoval v marketingovém oddělení.

Puček je známou postavou tuzemské fotbalové scény. V nejvyšší soutěži působil od roku 1991, pětkrát vyhrál anketu o nejlepšího českého rozhodčího Křišťálová píšťalka. V roce 1995 rozvířil první velkou korupční aféru, když obvinil tehdejší svazové představitele Jana Gottvalda a Jiřího Kubíčka z pokusu o ovlivnění. Jeho tvrzení se však neprokázala, pro údajný pokles výkonnosti byl navíc Puček vzápětí přeřazen do druhé ligy.

Pučkovo jméno několikrát zaznělo i v loňském korupčním skandálu, ale někdejší elitní arbitr není stíhán orgány činnými v trestní řízení a nebyl potrestán ani svazovou disciplinární komisí.

Spory s komisí rozhodčích

Loni v listopadu Puček náhle ukončil kariéru, protože nesouhlasil s trestem, který mu uložila komise rozhodčích po utkání Sparty s Mladou Boleslaví (0:1). Puček jej údajně ovlivnil třemi hrubými chybami, ale s verdiktem komise vedené Jaroslavem Melicharem se nesmířil. "Pod touto komisí už nemám důvod v kariéře pokračovat. Nemohu se smířit s tím, že se nepostupuje podle pravidla padni komu padni," uvedl tehdy havířovský rozhodčí.

Po ukončení jeho aktivní kariéry chtěl dál zůstat ve fotbalovém dění. Na jaře se živě spekulovalo o tom, že rozšíří funkcionářské řady v Baníku Ostrava. Nakonec ale skončil v pražské Slavii. "Ve fotbale se pohybuju hodně dlouho, nechtěl jsem z něj jen tak vypadnout. Teď se musím hlavně hodně učit," řekl Puček.

V květnu na mimořádné valné hromadě také kandidoval na funkci místopředsedy svazu. Nyní Puček tvrdí, že před další valnou hromadou, která je na programu v říjnu, kandidaturu stáhne. "Teď jsem ve Slavii, takže je to pasé," dodal Puček.

Reklama

Související témata: