Hlavní obsah

Sparta - Steaua Bukurešť 0:3Když prohra, tak o tři góly... Český mistr podlehl rumunskému

Susesi

Když prohrát, tak rovnou o tři góly. Fotbalisté pražské Sparty se během zimy divokého pravidla drží. Po výrazné prohře 2:5 na Kanárských ostrovech s Eindhovenem teď na soustředění v Turecku prohráli se Steauou Bukurešť 0:3. Český mistr tak nestačil na rumunského. Letenský tým nasadil v základní sestavě řadu hráčů z širšího kádru a soupeř byl aktivnější a produktivnější.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Miroslav Miller třikrát inkasoval.

Článek

Po úterním vítězství 3:1 nad Dinamem Tbilisi si Sparta tentokrát připsala citelnou porážku. Zatímco proti Gruzíncům nastoupila v téměř optimálním složení, nyní kouč Lavička dal velký prostor hráčům z lavičky.

A Steaua Bukurešť, která znovu s přehledem vládne rumunské lize, toho náležitě využila. Skóre otevřel v 35. minutě Tucudean po Kováčově chybné malé domů, ve druhém poločase se trefil znovu a třetí gól přidal Stanciu.

Největší šanci pražského týmu zahodil Nizozemec Otman Bakkal, který odehrál 55 minut.

„Dostali jsme první gól po chybě v rozehrávce a chvíli nám trvalo, než jsme se dostali zpět do hry. Ve druhém poločase jsme chtěli nepříznivý stav zvrátit, ale soupeř nás dokázal potrestat z brejkových situací a měl ještě další šance. Zápas to byl poměrně vyhrocený, Tiémoko Konaté musel střídat kvůli tržné ráně v obličeji po úderu loktem. Celkově to pro nás byla hodně poučná lekce," hodnotil utkání trenér Vítězslav Lavička pro sparta.cz.

Sparta teď má v zimě bilanci 6 výher, 2 remízy a 2 porážky.

Přípravný fotbalový zápas v Turecku:
Sparta Praha - Steaua Bukurešť 0:3 (0:1)
Branky: 35. a 70. Tucudean, 75. Stanciu.
Sparta: Miller - Kadeřábek (46. Chvátal), Kováč, Švejdík, Podaný - Vácha, Mareček - Konaté (46. Dočkal), Bakkal (55. Shala), Breznaník (75. Krejčí) - Lafata (71. Schick). Trenér Lavička.

Reklama

Související témata: