Hlavní obsah

Petržela zkrotil korejské kobylky dvěma góly, druhý byl parádní

Budou běhat jako kobylky a budou nás chtít rozebrat, varoval spoluhráče Václav Pilař, který měl s asijskými soupeři jisté zkušenosti. Fotbalisté Viktorie Plzeň ovšem první zápas na soustředění ve Španělsku zvládli. Především díky dvěma gólům Milana Petržely porazili jihokorejský Suwon 2:0. Druhá trefa byla parádní.

Foto: fcviktoria.cz

Milan Petržela (číslo 11) byl hrdinou utkání se Suwonem.

Článek

Jasný muž zápasu. Milan Petržela otevřel skóre střelou do prázdné branky po Teclově přihrávce, po změně stran se blýskl tvrdou ranou do horního růžku brány.

„Druhý gól byl hezký, střela mi sedla moc hezky. Nicméně mám radost z každého gólu a nevadí mi, jestli míč pouze doklepnu do prázdné brány. Jsem rád, že mi to tam padalo," libuje si plzeňský záložník v rozhovoru pro klubový web.

Korejci byli viktoriánům vyrovnaným soupeřem. „Věděli jsme, že jsou silní v kombinaci a v držení míče, takže jsme se snažili je napadat vysoko, aby neměli čas na rozehrávku a nakopávali balony do útoku. Tam míče sbírali ve většině případů naši obránci, takže se dá říct, že jsme je měli přečtené," pochvaluje si dále Petržela.

Viktoriány povzbudil nejen výsledek, ale také styl předvedené hry. Západočechy teď čekají tréninky a v úterý se utkají s dalším silným soupeřem - Dynamem Kyjev.

„Bude to těžký zápas, úplně jiný než se Suwonem. Oba týmy hrají úplně jinak a je určitě dobře, že se tady sekáme s odlišnými styly fotbalu. Určitě se na ně dobře připravíme," avizuje Petržela.

Reklama

Související témata: