Hlavní obsah

Fotbalista Jirásek odehraje jaro v Baníku Ostrava

Fotbalista Milan Jirásek zvládl herní zkoušku v Ostravě a stal se další posilou Baníku. Dvaadvacetiletý kmenový záložník Sparty, jehož posledním působištěm byly Teplice, bude ve slezském klubu hostovat v jarní části soutěže.

Foto: Martin Kovařík

Záložník Milan Jirásek.

Článek

Ostrava bude dalším týmem, v němž se sparťanský odchovanec pokusí vzkřísit svůj talent. Jirásek už jako osmnáctiletý přestoupil z Letné do Interu Milán, ale do prvního týmu se neprobojoval a po hostování v Sassuolu se vrátil domů. Ze Sparty pak přes Senicu a Teplice doputoval až do Ostravy, která se mu po testech rozhodla dát šanci v jarní části sezony.

"Milan teď má půl roku na to, aby se probojoval do základní sestavy a přestoupil k nám za předem dohodnutých podmínek natrvalo," uvedl předseda představenstva Baníku Petr Šafarčík na oficiálním klubovém webu.

Jirásek je po Víctoru Zapatovi, Mateji Sivričovi, Martinu Kouřilovi, Lukovi Lučičovi a Patriku Mišákovi již šestou novou tváří v kádru trenéra Petra Frňky. Klub má však kvůli dluhům vůči Vernerovi a Mariu Ličkovým pozastaveny přestupy a žádného z hráčů tak dosud nezaregistroval.

Reklama

Související témata: