Hlavní obsah

Dukla - Žalgiris 1:1Za Duklu opět skóroval Blažek, Brno vyhrálo i nad Aktobe

Praha

Fotbalisté Brna porazili v přípravném utkání kazašského vicemistra FK Aktobe 2:0 a vyhráli bez inkasovaného gólu i třetí zápas na soustředění v Turecku. Dnešní vítězství Zbrojovce zařídil dvěma trefami v 53. a 64. minutě nováček v kádru Josef Čtvrtníček.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Patrik Gedeon z Dukly na ilustračním snímku.

Článek

Naopak Slovácko v Turecku utrpělo i ve druhém utkání porážku 0:1, tentokrát se čtvrtým celkem maďarské ligy Debrecínem. Tým z Uherského Hradiště doplatil na neproměňování šancí.

"V prvním poločase jsme udělali zbytečně dvě chyby a jednu z nich soupeř potrestal. Byli jsme lepším týmem, ale opět jsme nedokázali dát branku," řekl pro klubový web trenér Svatopluk Habanec.

"Tentokrát jsme měli čtyři tutové šance. Trávník, Hlúpik, dvě šance Reinberka a Kalouda tam měl tři střely. Z tohoto pohledu bohužel nemůžeme být spokojeni," dodal.

Dukla na Kypru už odehrála generálku na jarní část první ligy a s litevským mistrem Žalgirisem Vilnius remizovala 1:1. Po dvaceti minutách se hlavou prosadil testovaný útočník Jan Blažek, který dal ve třetím přípravném utkání za Pražany třetí branku, ale v závěru poločasu soupeř srovnal z penalty.

Dukla odjede ze soustředění s vyrovnanou bilancí jedné výhry 3:0, jedné porážky 0:3 a jedné remízy.

Přípravné fotbalové utkání na Kypru:
Dukla Praha - Žalgiris Vilnius 1:1 (1:1)
Branky: 20. Blažek - 40. Wilkas.
Sestava Dukly: F. Rada - Karavajev (80. Preisler), Štetina (75. Vorel), Polom, Matěj Hanousek (75. Jeřábek) - Gedeon, Považanec (80. Hlinka), Koval (14. Daniel Tetour) - Berger (80. Kluk), Jan Blažek (60. Čajič), Juroška (60. Děrgačov). Trenér: Kozel.
Přípravná fotbalová utkání v Turecku:
Zbrojovka Brno - FK Aktobe (Kaz.) 2:0 (0:0)
Branky: 53. a 64. Čtvrtníček.
Sestava Brna: Melichárek - Pašek (75. Malík), Jugas (75. Hyčka), Košťál (58. Schuster), Keresteš - Slančík (66. Klán), Fischer, R. Buchta (75. Šumbera), Sýkora - Čtvrtníček (66. P. Buchta), Brigant (66. Markovič). Trenér: Kotal.
1. FC Slovácko - Debrecín 0:1 (0:1)
Branka: 40. Balogh.
Sestava Slovácka: Heča (46. Daněk) - Kuncl (70. Prajza), T. Rada (46. R. Mezlík), Břečka (46. Košút), Reinberk (46. Šimko) - Šumulikoski (46. T. Rada), Hlúpik (70. Diviš), Kalouda (70. Valenta), Trávník (70. Havlík), Kerbr (70. Civič), Došek (70. Zajíc). Trenér: Habanec.

Reklama

Související témata: