Hlavní obsah

Po slávistickém obránci Nitrianském sáhla Příbram

Příbram

Do slávistického kádru pro ligové jaro se čtyřiadvacetiletý obránce Milan Nitrianský nevešel. Po návratu ze soustředění v Turecku mu trenér Miroslav Beránek oznámil, že s ním nepočítá. „Na této pozici je přetlak, k dispozici mám lepší hráče,“ vysvětloval kouč, proč bývalý mládežnický reprezentant skončí v juniorce.

Foto: Petr Horník, Právo

Obránce Milan Nitrianský (vlevo) míří ze Slavie do Příbrami.

Článek

Krajní obránce Nitrianský, jenž po příchodu do Slavie patřil k stabilním mužům základní sestavy, ale na podzim se z ní postupně vytrácel, se však nakonec na ligovou scénu vrátí. Ovšem v dresu Příbrami, která po fotbalistovi schopném hrát na kraji obrany i zálohy, okamžitě sáhla, takže už v pátek s ní začal Nitrianský trénovat.

Po Bednářovi, Fořtovi a spol. se stal další akvizicí, která by měla Příbrami pomoci v tažení za klidným jarem. Po odchodu Suse do Liberce totiž potřeboval trenér Pavel Tobiáš vyřešit problém na kraji obrany a právě Nitrianský, který ve Slavii odehrál 82 ligových zápasů, v nichž dal čtyři góly, by měl být adekvátní náhradou.

„Sus podával na kraji obrany výborné výkony, takže jsme museli situaci řešit. Měl jsem totiž na toto místo k dispozici jen mladé hráče. Dorostence, kteří ještě nejsou na ligu připraveni,! přiznal příbramský kouč Tobiáš.

Slavia proti půlročnímu hostování Nitrianského nemá námitky, takže všechny formality by měly být dořešeny počátkem příštího týdne.

Reklama

Související témata: