Hlavní obsah

Sparta už není děravá a na Kadlece bude čekat do poslední chvíle

Praha

Během zimní přípravy je vystrašil nečekaný problém. Za celý ligový podzim inkasovali fotbalisté Sparty jen sedm gólů, zdaleka nejméně ze všech týmů. A najednou byla jejich defenziva děravá. Již v lednu schytala na Kanárských ostrovech od Eindhovenu bůra, na závěr soustředění v Turecku inkasovala v duelech se Steauou Bukurešť a Kazaní celkem sedmkrát... Čisté konto v generálce na jaro s Banskou Bystrici (2:0) tak má pro Letenské svou váhu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský záložník Ladislav Krejčí během přípravného duelu s Banskou Bystricí.

Článek
Fotogalerie

Chyb v defenzivě nasekali za celou přípravu víc než dost. V závěru herního soustředění v Turecku především. Teď už sparťané zase vědí, jaké to je vyhrát s nulou.

„Udrželi jsme čisté konto, což je po předchozích zápasech, kdy jsme inkasovali víckrát, pozitivní," přikyvuje trenér Vítězslav Lavička.

„Po návratu ze soustředění v Turecku jsme na defenzivní součinnosti obránců s brankářem, ale také záložníků, intenzivně pracovali a zápas s Banskou Bystrici považujeme za odrazový můstek k tomu, aby se nám znovu dařilo hrát zápasy bez inkasovaných gólů," dodává kouč Letenských.

Ideální sestava Sparty pro jaro:
Štěch - Kadeřábek, Brabec, Holek, Costa - Vácha, Matějovský, Shala - Dočkal, L. Krejčí - Lafata.

O posilu škemrají ve Frankfurtu

V základní sestavě nedošlo k žádné revoluci. Místo Hušbauera, který odešel do Itálie, bude v záloze nastupovat Albánec Shala.

„Ano, sestava proti Banské Bystrici by měla být základní jedenáctkou pro start jarní ligy. Máme ale ještě týden na přípravu, takže se může stát cokoliv," říká kouč.

Lavička doufá, že na poslední chvíli dorazí ještě jedna výrazná posila do útoku. „Vedení klubu stále pracuje na příchodu ofenzivního hráče. A Václav Kadlec je stále naší prioritou," netají kouč, že jde o exsparťana strádajícího v bundesligovém Frankfurtu.

Druhá Sparta ztrácí po podzimu jeden bod na vedoucí Plzeň a jaro rozehraje v pondělí 23. února od 18:00 domácím duelem s Příbramí. „Už se všichni moc těšíme na soutěžní zápasy. I na to, že budeme znovu hrát na Letné," avizuje Lavička po strahovské generálce.

Porazí Sparta v úvodním jarním kole Synot ligy doma Příbram?
Ano
79,9 %
Ne
20,1 %
Celkem hlasovalo 5630 čtenářů.

Reklama

Související témata: