Hlavní obsah

Koubek vyčítal týmu laxnost. Nejvíc mě ale štve zranění Řezníka, bědoval kouč Plzně

Marbella

Nebylo to pro něj v sobotu odpoledne na městském stadiónu v Marbelle příjemné pokoukání. Jeho týmu se v generálce na jaro proti ruskému Krasnodaru nedařilo, zaslouženě padl (0:2). „Soupeř předvedl víc úsilí, větší penzum práce. Měl jsem pocit, že chceme ten kemp jen dohrát,“ řekl po utkání trenér plzeňských fotbalistů Miroslav Koubek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Viktorie Plzeň Miroslav Koubek

Článek

Hodnocení generálky asi nebude příznivé...

Soupeř byl kvalitní. Silný na míči i směrem dopředu. Je prošpikovaný Brazilci, kteří mají neskutečnou kreativitu a dynamiku. Navíc Krasnodar skvěle bránil, nedostali jsme vůbec žádný prostor. Je třeba říct, že jsme byli tentokrát statičtí, naše penzum práce nestačilo.

Rozjeli jste se trochu až po přestávce. Začali hráči víc běhat?

Druhá půle byla malinko lepší, taky jsme si to o přestávce vytkli. Ale i tak měl soupeř zápas pod kontrolou. Měl jsem pocit, že chceme ten kemp jen dohrát. Musím ovšem sportovně uznat, že Krasnodar byl lepší, my si z toho můžeme vzít maličké varování. Ani mě ale tolik neštve výsledek jako zranění Radima Řezníka, které je vážnější, je to komplikace. Uvidíme, nechci střílet od boku, ale nevypadá to dobře.

Máte za Řezníka dostatek alternativ?

Zareagovali jsme Rajtoralem, může tam hrát i Hubník.

Sehrál v generálce roli tzv. syndrom posledního zápasu na soustředění, kdy už jsou hráči většinou myšlenkami napůl doma?

Na konci přípravy to tak bývá, když je mužstvo dlouho venku. Hráli jsme těžké zápasy, chyběla nám šťáva, možná se nakumulovala únava. Znovu se mi potvrdilo, že poslední zápasy nebývají nejlepší. Spíš naopak. Řekl bych, že jsme se dnes před příštími soupeři utajili.

Reklama

Související témata: