Hlavní obsah

Plzeňský brankář Bolek napodobil Vaniaka. Také on v Marbelle čaroval

Robert Neumann (Marbella)Právo

Městský stadión ve španělské Marbelle je českým fotbalovým brankářům zaslíbeným místem. V prosinci 2004 se tu stala ikona Slavie Martin Vaniak mistrem světa v chytání přímých kopů, v sobotu zde čaroval plzeňský Petr Bolek. V ligové generálce s Krasnodarem, v níž zaskočil za nemocného Matúše Kozáčika, předváděl fantastické zákroky, díky němu podlehla Viktoria výbornému ruskému týmu pouze 0:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský brankář Petr Bolek.

Článek

„Na to se nehraje. Vzhledem k tomu, jak solidně jsme hráli předtím, to vypadalo, že to jde do finále. Teď jsme to jakoby znegovali," povzdechl si Bolek nad herně nepovedeným zápasem. On jako jediný z viktoriánů zářil. Pokud by jej koupil některý z ruských nebo ukrajinských klubů, nebylo by se čemu divit. Ve druhém přípravném duelu ve Španělsku přiváděl k šílenství hráče Dynama Kyjev, stále v živé paměti je jeho představení v Doněcku loni v únoru, kde vychytal miliónové hvězdy Šachtaru a Plzeň slavila postup do osmifinále Evropské ligy.

Teď proti Kyjevu i Krasnodaru čelil několikrát samostatnému nájezdu, všechny dokázal vyřešit. Kapituloval pouze dvakrát hlavou po centru ze strany a z pokutového kopu. I ten však málem zlikvidoval, když vystihl směr střely.

„S Kyjevem jsme také dělali chyby, ale ne tolik, proti Krasnodaru to bylo markantní. Nevěděli jsme si rady s Brazilcem Arim na hrotu. Myslím, že na naše poměry je zápas těžko hodnotitelný, příliš dobrého v něm nebylo," podotkl Bolek. Před startem ligového jara (v sobotu doma s Českými Budějovicemi) se tak viktoriáni nenaladili. „Takhle jsme to určitě nechtěli. Proti Budějovicícm to ale bude úplně jiný zápas," slíbil Bolek.

Reklama

Související témata: