Hlavní obsah

Šok! Teplický kouč Ščasný pět dnů před startem ligového jara rezignoval. Neměl jsem jiné řešení, přiznal

Teplice

Pět dnů před startem ligového jara se ocitli fotbalisté Teplic bez trenéra. Kouč Zdeněk Ščasný se totiž rozhodl rezignovat na svou funkci. „Nebylo to unáhlené rozhodnutí, do poslední chvíle jsem čekal, že se v klubu něco změní. Diskuse s vedením však k ničemu nevedly a proto jsem se rozhodl skončit. Jiné řešení jsem neměl,“ vysvětlil kouč Severočechů v rozhovoru pro Sport.cz důvody své rezignace. Jeho nástupce je nejasný. Volní momentálně jsou třeba Petr Rada a František Straka. Oba v klubu už v minulosti působili.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Zdeněk Ščasný se rozhodl v Teplicích skončit.

Článek

Ščasný, který převzal Teplice v průběhu podzimu roku 2012, nejprve Severočechy zachránil v lize a poté s nimi začal šplhat k ligovým výšinám. Po loňském náhlém úmrtí šéfa klubu Františka Hrdličky však nastalo na Stínadlech velké pnutí, které mělo dopad na mužstvo i práci trenéra.

„Se současným vedením jsem měl spoustu debat a diskusí. Do poslední chvíle jsem čekal, že dojde ke změně, ale té jsem se nedočkal. A to přesto, že jsem byl několikrát ubezpečen, že řešení a společnou řeč najdeme. Ale nic. Proto jsem se rozhodl skončit," nechal se slyšet Zdeněk Ščasný, který s mužstvem absolvoval celou zimní přípravu i závěrečné soustředění na Kypru a byl nachystán s ním vstoupit i do ligového jara.

Odchod Mahmutoviče velkou ztrátou
Na šesté příčce vstoupí fotbalisté Teplic do ligového jara. Na podzim nasbírali pod vedením Zdeňka Sčasného jedenadvacet bodů, takže od pohárových příček je dělí pět bodů.
„Ale od sestupových jen šest,“ upozorňoval realisticky dnes už exkouč Severočechů, jenž se musel během zimní přestávky smířit s odchodem Aidina Mahmutoviče do Plzně. Přestup kanonýra představuje samo sebou velkou ztrátu.
Do Viktorie zamířil i Egon Vůch, který se na podzim dostal do výborné formy a prosadil se do základní sestavy. Po dohodě obou klubů ovšem zůstane na jaře v Teplicích na hostování.
Novou tváří v teplickém dresu se stal maďarský legionář Benjamin Balázs, který se po odchodu z Kaposváru neprosadil v portugalském Guimaraesi, z Plzně přišel Jakub Hora a na hostování mladý Lukáš Stratil. Novými akvizicemi se stali i mladíci Michal Petráček (Slavia), Ndidi Chukwuma a Václav Mozol přicházející z Frýdku Místku.

"Ale také jsem si stanovil horizont, do kdy jsem ochoten čekat. Ten se naplnil, takže v sobotu před přípravným zápasem s Českými Budějovicemi jsem klubovému vedení oznámnil, že končím," pravil sedmapadesátiletý trenér, který v minulosti vedl Spartu, žižkovskou Viktorii, Most, Mladou Boleslav, ale třeba také řecký Panathinaikos Atény či OFI Kréta.

„Šlo o panující atmosféru, která postupně přerůstala v nepřátelství. Nebyl jsem schopen ani ochoten akceptovat to, co se v posledních měsících a týdnech v klubu odehrávalo. Tečka. Konec, nic jiného za tím nehledejte," pravil Ščasný.

Vedení nechá vyjádření až na čtvrtek

„Má rezignace rozhodně nebyla načasovaná, natož pak impulsivní, přemýšlel jsem o ní dlouho. V panující atmosféře jsem prostě nemínil do ligy vstupovat. A když se pro něco rozhodnu, trvám na svém, " ohradil se proti tomu, že těsně před ligovým startem postavil fotbalové Teplice do prekérní situace.

„S hráči jsem měl nadstandardně dobré vztahy, o čemž jsem se při loučení s kabinou přesvědčil. Situace však byla už nadále neudržitelná, takže jsem se rozhodl pro řešení, které bude i pro klub nejlepší," uvedl Ščasný.

Vedení teplického klubu by mělo jméno nového trenéra oznámit oficiálně ve čtvrtek, "Do té doby klub nebude vydávat žádná prohlášení ani komentář," stojí na teplickém webu.

Reklama

Související témata: