Hlavní obsah

Předběžná diagnóza potvrzena: Řezník má přetržený vaz v koleni, Plzni bude chybět celé jaro

Robert NeumannSport.czPrávo

Pondělní vyšetření na magnetické rezonanci vystavilo Radimu Řezníkovi nemilosrdný ortel: přetržený přední křížový vaz v koleně. Potvrdila se tak předběžná diagnóza, stanovená po sobotním duelu s Krasnodarem v Marbelle (porážka 0:2), který obránce Viktorie Plzeň nedohrál. Na jaře s ním Západočeši nemohou počítat.

Foto: Robert Neumann , Sport.cz

Plzeňský fotbalista Radim Řezník bezprostředně po zranění během přípravného duelu proti Krasnodaru.

Článek

„Podezření na toto zranění jsme měli hned po sobotním zápase, předběžné ošetření ve Španělsku a především pak kompletní lékařská zpráva z Plzně tuto obavu bohužel potvrdily," řekl generální manažer Plzně Adolf Šádek.

Šestadvacetiletý reprezentant se zranil 20 minut před koncem utkání, kdy se po nezaviněném souboji svalil k zemi. Úpěl bolestí, jednou rukou bušil do trávy, druhou se držel za koleno. Zřejmě věděl, která uhodila... Pro Řezníka je to o to nepříjemnější, že si poranil stejné koleno, na němž před lety podstoupil plastiku křížových vazů při působení v Ostravě.

Na ambicích Plzně se nic nemění

„Už jednou jsem se s tím popral, nepochybuji, že to nyní zvládnu také. Klub za mnou od první minuty stojí, péče našich odborníků i plzeňských lékařů je skvělá," citoval Řezníka klubový web. „Na start ligy jsem se strašně těšil, cítil jsem se dobře, nedá se nic dělat. Teď vrhnu všechny síly do rehabilitace, abych se mohl ke klukům na hřišti co nejdříve připojit. Nepochybuji, že Viktoria jaro zvládne na jedničku. Při každém zápase teď ze mě bude na tribuně ten největší fanoušek," vzkázal Řezník.

Pro Viktorii to těsně před startem jara znamená komplikaci, Řezník byl dlouhodobě první volba na pravý kraj obrany. „Náš kádr je naštěstí dostatečně široký, na našich cílech a ambicích se v žádném případě nic nemění," podotkl Šádek. Duel s Krasnodarem dohrál na Řezníkově pozici František Rajtoral, trenér Miroslav Koubek má v záloze i variantu s Romanem Hubníkem.

Plzeň vstoupí do ligového jara sobotním domácím duelem Českými Budějovicemi, údajně je už prodáno přes 8 tisíc vstupenek.

Reklama

Související témata: