Hlavní obsah

Zlín rozhodl o výhře nad Jabloncem v závěru

ZLÍN

Fotbalisté Tescomy Zlín porazili v sobotu na domácím hřišti Jablonec 3:1. Hosté sice vedli, ale v poslední desetiminutovce přišli i o remízu. Vítěznou branku vstřelil v 81. minutě záložník Vít Vrtělka, který se radoval z premiérové trefy v nejvyšší soutěži.

Článek

Oproti poslednímu ligovému zápasu v Teplicích nastoupil Zlín v pozměněné sestavě. Po půlroční pauze zaviněné zraněním se mezi tyče postavil gólman Baránek, na pravé straně čtyřčlenné obrany se po odpykání trestu objevil Vidlička a zálohu dirigoval Pikl, jehož přestup z řeckého Volosu byl dotažen do konce den před utkáním.

Jablonecký kouč Rada vyslal na hrot jediného útočníka Šenkeříka, i přesto se jako první radovali z gólu hosté. Už v páté minutě překonal Baránka tečovanou střelou reprezentant do 21 let Hušek. Domácí se ale z šoku vzpamatovali velice brzy, o tři minuty později našel Pikl z trestného kopu Krause a nejmenší hráč na trávníku nechytatelnou hlavičkou k levé tyči nedal gólmanu Špitovi šanci. O chvíli později nahrál před jabloneckou branku Lukaštík, jenže osamocený Kroča míč v jasné pozici netrefil.

Šance Jablonce se neuchytily

Pak se dlouho hrálo jen mezi šestnáctkami, až v 37. minutě se uvolnil Baranek, svou střelu ale namířil doprostřed branky, takže Baránek moc práce neměl. Ale vzápětí při něm stálo štěstí, když aktivní Hušek vypálil vysoko nad. V závěru prvního poločasu se po rohu Pikla prosadil do koncovky stoper Kroča, ovšem zblízka hlavou mířil nad břevno.

Po přestávce měl Jablonec navrch, lépe kombinoval a dostával se do šancí. Stejně jako v úvodním poločase ale Hušek mířil nad, v další dobré pozici trefil jen boční síť. Jedním z klíčových okamžiků utkání byl výtečný zákrok Baránka. V době, kdy hosté svírali Zlín na jeho polovině, napřáhl bez přípravy Hrotek, ale domácí gólman míč vyrazil.

Celku Tescomy pomohl k rozhodující brance stoper Drobný, který zaváhal při odkopu a po chybě gólmana Špita se z 20 metrů trefil k pravé tyči Vrtělka. Třetí ligovou výhru Zlína nad Jabloncem zpečetil střelou levačkou Zapletal.

Tescoma Zlín - FK Jablonec 3:1 (1:1)
Branky: 8. Kraus, 81. Vrtělka, 88. Zapletal - 5. Hušek. Rozhodčí: Jára - Zlámal, Tulinger. ŽK: Vrtělka, Červenka - Weber, Kordula, Baranek. Diváci: 2737.
Zlín: Baránek - Vidlička, Kroča, Švach, Červenka - Janíček (46. Zapletal), Vrtělka, Pikl (61. Opiela), Lukaštík - Kraus (75. Bača), Činčala. Trenér: Blaha.
Jablonec: Špit - Svojtka, Drobný, Hrotek, Nesvadba - Baranek (84. Michálek), Kordula (84. Smíšek), Hušek, Klapka, Weber - Šenkeřík. Trenér: Rada.
TABULKA
Fotbalová liga - 5. kolo
Brno - Baník Ostrava 1:1
Plzeň - Zlín 1:1
Sparta - Jihlava 2:0
Zlín - Jablonec 3:1
Příbram - Olomouc 11. září 17:00
Most - Blšany 11. září 17:00
Mladá Boleslav - Teplice 11. září 17:00
Liberec - Slovácko 12. září 16:40

Reklama

Související témata: