Hlavní obsah

Teplice už mají nového kouče. Na Stínadla se vrací Petr Rada

Teplice

Jen několik hodin byly fotbalové Teplice bez hlavního kouče. V pondělí dopoledne rezignoval na svůj post Zdeněk Ščasný a už u v úterý ráno oznámil severočeský klub jeho nástupce. Stal se jím podle očekávání Petr Rada.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Petr Rada, staronový kouč Teplice.

Článek

Ostřílený kouč míří na Stínadla už počtvrté, působil tam v již v letech 2000-2001, 2007-2008 a 2011-2012. Jednání o jeho novém angažmá se uzavřela před úterním dopoledním tréninkem, který už povede staronovoý kouč.

"Pět dní před startem ligových bojů není opravdu jednoduché přivést k týmu nového trenéra, proto jsme se rozhodli pro stabilizační prvek v podobě Petra Rady, který náš klub velmi dobře zná a my naopak známe jeho práci," potvrdil informaci na teplickém webu sportovní ředitel Mgr. Jan Skýpala.

Rada naposledy působil v Jihlavě, kde sice na podzim skončil, ale do června tam měl platnou smlouvu. Vysočina se ale s bývalým reprezentačním trenérem dohodla na jejím ukončení.

Pondělní rezignace Zdeňka Ščasného byla pro mnohé fanoušky šokující. „Nebylo to ale unáhlené, ani načasované rozhodnutí. Jiné řešení jsem neměl," vysvětloval sedmapadesátiletý kouč důvod odchodu z Teplic.

Reklama

Související témata: