Hlavní obsah

Baroš se po zranění cítí dobře. Fanoušci na stadiónu nám budou chybět, říká

Ostrava

V současném Baníku není větší osobnost. Spoléhají na něj fanoušci, útočníkem číslo jedna je Milan Baroš i pro nového kouče ostravských fotbalistů Petra Frňku. Někdejší reprezentační kanonýr a vítěz Ligy mistrů s Liverpoolem bude ale tahákem na kterémkoliv stadiónu, kde se na jaře objeví. Ne jen na Bazalech. Po vážném zranění kolena je Baroš fit a v Ostravě věří, že i ve střelecké formě. Ostatně, trefil se i v poslední přípravě proti slovenské Myjavě.

Foto: Aleš Krecl

Milan Baroš přijímá gratulace od Michala Frydrycha po vstřelené brance do sítě slovenské Myjavy.

Článek

Jak jste byl spokojen s generálkou na ligu s Myjavou?

Vyhráli jsme 2:0, což je důležité. Nicméně, pořád se můžeme zlepšovat. Ztrácíme občas zbytečně balóny, nebo nedohráváme útočné akce do konce. Měli bychom je řešit lépe a jít nejméně do střely. Ale proti Myjavě jsme si vypracovali dost šancí a mohlo to skončit vyšším rozdílem. Pro psychiku a vykročení do jarní části je tento zápas i jeho výsledek důležitý.

Do týmu přišlo šest posil, jak se vám líbí spolupráce na hřišti?

Je tady spoustu nových kluků, kteří jsou namotivovaní se ukázat. Sehráváme se a snažíme se na tom každý den pracovat. V sobotu to byl asi nejlepší zápas, co jsme v přípravě odehráli.

Zlepší se střelecká potence týmu? Na podzim dal Baník jen čtrnáct gólů.

Doufejme. V přípravě góly dáváme, ale liga bude zase něco jiného. Zatím spoustu akcí dva na dva či tři na dva nedokážeme dotáhnout do konce. To musíme ještě zlepšit. Pokud se to podaří, hodně si zápasy ulehčíme.

Jak se vy osobně cítíte fyzicky?

Je to den ode dne lepší. S podzimem se to srovnávat nedá. Absolvoval jsem celou zimní přípravu a po Vánocích jsem už v zápasech hrál delší časové úseky. Přece jen jsem kvůli zranění rok nehrál. Ještě mám na čem pracovat, ale už se cítím lépe.

Jaro bude na Bazalech bez podstatné části fanoušků, kteří v sobotu vnikli během hry na hřiště a poté prohlásili, že nebudou chodit na domácí zápasy. Jak se na to díváte?

Pro hráče to příjemné nebude a budou nám na stadiónu chybět. Takových protestů jsem už zažil několik. Dokonce i v Lyonu. Více bych se k tomu nechtěl vyjadřovat.

Trefí se Milan Baroš v prvním jarním ligovém kole na hřišti Teplic?
Ano
62,2 %
Ne
37,8 %
Celkem hlasovalo 1822 čtenářů.

Reklama

Související témata: