Hlavní obsah

Evropa není daleko. Páté místo může být naše, plánují slávisté

Mohli by být relativně v klidu. Moc dobře si ovšem uvědomují, jak ošidná jejich osmá příčka po podzimu je. Fotbalisté Slavie ztrácejí šest bodů na čtvrtou Mladou Boleslav, ale jen dva na pátý Baník. Na druhou stranu mají jen pět bodů k dobru na sestupové příčky. „První tři místa jsou asi daná, Boleslav má před námi také velký náskok. Ale do pátého místa chceme být,“ říká kapitán týmu Martin Latka před jarní částí Synot ligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Miroslav Beránek gratuluje brankáři Hrubešovi k vynikajícímu výkonu v utkání proti Plzni.

Článek

Chtějí pokračovat ve stabilizaci týmu. Zároveň pošilhávají po příčce, jež by je za jisté konstelace mohla vrátit do pohárové Evropy. V případě, že do finále Poháru FAČR postoupí celky, které už účast v pohárové Evropě budou mít jistou...

„Páté místo je pro nás reálné. O ně chceme bojovat," shoduje se trenér Miroslav Beránek s kapitánem.

„Nevytváříme na trenéra ani na hráče tlak. Páté místo je sice blízko, ale ani sestupové pozice nejsou daleko. Chceme pokračovat v procesu stabilizace a zlepšovat herní projev. Chceme mít radost z výsledků a potěšit jimi i fanoušky," ujišťuje sportovní ředitel Karol Kisel.

Kapitán zůstává obezřetný

Mít brzy klid, to je základ. Po skvělém podzimním startu sešívaní chvíli tabulku vedli, pak je však čekaly nepříjemné starosti. Těm se chtějí co nejrychleji vyhnout.

„Věřím, že do toho šlápneme hned od začátku. Z přípravy mám dobrý pocit, rád bych řekl, že budeme silnější než na podzim. Ale jsem obezřetný," líčí kapitán Martin Latka.

Kádr prošel v zimě další obměnou. Odešli Nitrianský, Gecov, Juhar, Dobrotka či Balaj. Přišli defenzivní univerzál Simon Deli ze Sparty a levý bek Krisztián Tamás z AC Milán, blízko návratu je odchovanec Michal Švec.

Priority dotáhli do puntíku

„K posilování jsme neměli úplně otevřený rozpočet. S ohledem na každodenní konzultaci s trenérem jsme se shodli na postech i jménech a jsem rád, že se to povedlo dotáhnout do puntíku. Splnili jsme, co jsme si dali za úkol," říká Kisel.

„Přes zimu nám vykrystalizovalo 16-17 hráčů, z nichž může kdokoliv bez obav nastoupit v základní sestavě. Konkurence se zvýšila a mužstvu to prospívá," poznamenává kouč Beránek.

Jaro červenobílí otevřou sobotním duelem v Liberci.

Reklama

Související témata: