Hlavní obsah

Během úvodních tří kol dáme jasně najevo, že o záchranu hrát nebudeme, tvrdí kouč Slovácka Habanec

Uherské Hradiště

S touhou vyhnout se co nejrychleji starostem se záchranou vstoupí v tabulce sedmí fotbalisté Slovácka pátečním zápasem s Jabloncem do jarní části první ligy.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Trenér fotbalistů Slovácka Svatopluk Habanec.

Článek

„Během tří úvodních kol chceme dát jasně najevo, že nás se boje o udržení týkat nebudou. Chce to pochopitelně začít bodovat hned od prvního utkání. Jablonec je sice velmi kvalitním soupeřem, ale my z něj strach nemáme. Na jaro jsme připraveni dobře, i proti kandidátovi na evropské poháry jsme určitě schopni uspět," tvrdí trenér celku z Uherského Hradiště Svatopluk Habanec.

Jeho mužstvo ovšem v posledních čtyřech přípravných duelech nevstřelilo branku. „To mě samozřejmě trápí. Naopak mě ale uklidňuje, že šancí si vytváříme poměrně dost. V mistrovských střetnutích je snad začneme i proměňovat," doufá Habanec.

Spoléhat se v tomto směru bude dál především na vytáhlého útočníka Libora Doška, který po podzimu vede pořadí ligových kanonýrů. „Asi jsme si šetřili góly až na jaro," usmívá se. „Z toho, že se nám v přípravě střelecky příliš nevedlo, bych nedělal velkou vědu. Liga je o něčem jiném, věřím, že už v pátek proti Jablonci se trefíme," přeje si Došek, pro něhož prý není hlavní prioritou získat střeleckou korunu. „Neříkám, že po ní netoužím. Mnohem důležitější ovšem pro mě je, abych byl zdravý a abychom vyhrávali. Jsou to ale samozřejmě spojité nádoby. Když se bude dařit celému mužstvu, je značná pravděpodobnost, že z toho budu profitovat i já," přemítá Došek.

Příliš změn v týmu neproběhlo

V kádru Slovácka došlo přes zimu jen k minimálním změnám. Oklikou přes chorvatský Zaprešič odešel do Brna druhý gólman Melichárek, jehož nahradil Daněk. Hostování v Uherském Hradišti vypršelo Dočekalovi. Z Jablonce se naopak vrátil do Slovácka útočník Kovář, který by zde rád restartoval kariéru. Momentálně je ovšem zraněný. Na odchodu do Zbrojovky je i forvard Čtvrtníček, jenž na podzim střílel góly v třetiligovém Vyškově. „Pokud Brno zaplatí stanovenou částku, jeho přestupu bránit nebudeme," konstatoval ředitel Slovácka Vladimír Krejčí.

Slovácko musí vzhledem k rekonstrukci stadiónu kvůli evropskému šampionátu jednadvacetiletých absolvovat jaro v poněkud omezených podmínkách. „Do poloviny dubna budeme trénovat ve Starém Městě a v Hradišti v podstatě jen hrát zápasy. A utkání 23. kola s Teplicemi předehrajeme už v úterý 17. března," informoval Habanec.

Krejčí zdůraznil, že práce na stadiónu nijak neomezí fanoušky. „Úpravy pocítí negativně hráči a management klubu. Stojí ovšem za to to dva měsíce vydržet a pak se budeme moct všichni těšit z notně vylepšeného a moderního stánku," dodal.

Reklama

Související témata: