Hlavní obsah

Snad se během měsíce všichni marodi uzdraví, přeje si teplický lékař Štěrba

Během prvního tréninku nového kouče teplických fotbalistů Petra Rady s mužstvem se v areálu na Stínadlech pohyboval i klubový lékař Jan Štěrba. A jak podle něj vypadá zdravotní stav hráčů pár dní před sobotním jarním startem Teplic?

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Milan Matula má potíže s podkolenním vazem.

Článek

„Kapolongo má problémy se stehenním svalem. Nehojí se to, je tam trhlina a útočník bude bohužel ještě určitě tři týdny mimo. Jindráčka zlobí kotník, který se mu znovu ozval na soustředění na Kypru. Má snížené tréninkové dávky. Matula laboruje s poškozeným podkolenním vazem, což je bolestivé. Nevíme, jak dlouho to bude trvat," uvedl Štěrba.

„U dalších hráčů jsou limitující jen drobnosti a o možnosti jejich startu se bude rozhodovat asi až před zápasem. Některé marody jsem v poslední době neviděl, ale léčí je týmový kolega doktor Neckář. Působíme u mužstva oba dva a absolutně mu věřím. Prognóza je taková, že během měsíce by se měli všichni absentující hráči postupně uzdravit a snad se obejdeme dál bez marodky," uvažoval zkušený lékař.

Štěrba pracuje u mužstva dlouhou řádku let, ale i jeho zaskočila náhlá trenérská změna. Jaký vliv může mít nečekaná úterní rošáda na teplické hráče? „Jednoho ostříleného kouče vystřídal jiný," glosoval rezignaci Zdeňka Ščasného a nástup Petra Rady. „Většina kluků zná Radu z ligy i ze společné práce v Teplicích. Cizinci v kádru asi ne, ale těm je všechno jedno. Petr Rada je však přátelský ke každému," dodal Štěrba.

Reklama

Související témata: