Hlavní obsah

Dýcháme Viktorii na záda, obhajobu zvládneme, tvrdí kapitán Sparty Lafata

Praha

S jeho góly Sparta stojí i padá. Její třiatřicetiletý kapitán David Lafata si je toho plně vědom. „Očekává se to ode mne, tak se budu snažit nějaké dát. Pořád ale platí, že titul s mužstvem je pro mne důležitější, než koruna krále ligových kanonýrů,“ říkal pár desítek hodin před startem jarní části Synot ligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Sparty David Lafata během přípravného utkání s Žilinou.

Článek

Přípravu hodnotí pozitivně. „Na ligu jsme podle mne připraveni dobře. Několikrát jsme sice prohráli, ale já se na to dívám pozitivně. Soupeři odhalili některé naše chyby, a teď je na nás, abychom ukázali, že jsme je dokázali odstranit. Teď už jsme plní očekávání, až to začne,“ pravil přesvědčivě.

I když nakonec přišli i Řezníček a Kadlec, někteří odborníci tvrdí, že Sparta neposílila tak dobře, jako její největší soupeři Plzeň a Jablonec. „Ono to má dvě strany jako mince. Neposilovali jsme tolik, jako některé jiné týmy, především, co se týká jmen. Jenže zvučné posily ještě úspěch nezaručí. Na podzim jsme měli široký kádr a odehráli jsme tuhle část sezóny v podstatě ve třinácti čtrnácti lidech, kteří nastupovali nejčastěji. Ti noví kluci přišli i s perspektivou, zdvojují některé posty. Předpoklady mají, to mi věřte, vím, o čem mluvím, hrál jsem s nimi v přípravě,“ zdůraznil.

Nejvíc se hovoří o tom, kdo nahradí záložníka Josefa Hušbauera, který odešel do Cagliari. „Myslím si, že jeho místo zaujme nová albánská posila Herolind Shala. Je to velmi dobrý fotbalista, což ukázal v přípravě. Liga je něco jiného, až v ní se ukáže, jak mezi nás zapadl. Nikdo od něj nemůže čekat, že dá hned osmnáct gólů, jako Pepa v minulé sezóně, ale já mu věřím,“ podpořil nováčka v týmu, který se zatím ukazuje ve výborném světle.

S Plzní možná půjde o ligové finále

Duel s Plzní může být klíčový, to si uvědomuje i kapitán Sparty. „To je fakt, ale také nemusí. Bude záležet, jak my i Viktoria odehrajeme zápasy před tím vzájemným na Letné, ale i po něm. Utkáme se v sedmadvacátém kole, takže to může být takové předčasné ligové finále. Nesmíme zapomenout ani na Jablonec, který je na dohled a čeká na zaváhání nás obou. Myslím si, že tahle trojice si to rozdá o titul,“ vypočítal Lafata.

O tom, že Sparta titul obhájí, také nepochybuje. „To bych byl špatný kapitán, kdybych nevěřil. Dýcháme Viktorii na záda, ztrácíme jeden bod, ale hrajeme s ní na Letné. Vše máme ve svých rukou a já jsem přesvědčený, že obhajobu zvládneme,“ pravil.

Když přišla řeč na jeho formu, pochvaloval si především přípravu. „Odtrénoval jsem všechno bez zdravotních problémů, v přípravě jsem dal i nějaké góly. Cítím se dobře. Uvidíme, jak to přenesu do ligy. Věřím, že dobře a jako celý tým půjdeme od prvního jarního kola za titulem,“ přál si David Lafata.

Kdo získá ligový titul?
Plzeň
53,9 %
Sparta
42,7 %
Jablonec
2,1 %
Jiný tým
1,3 %
Celkem hlasovalo 10093 čtenářů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články