Hlavní obsah

Boleslav zahodila šance, body odvezly Teplice

MLADÁ BOLESLAV

Marně Boleslavští dobývali v neděli teplickou bránu, šance pozahazovali a dvě Verbířovy trefy, druhá až v samém závěru, rozhodly o výhře hostů. V tabulce tak přeskočili svého soupeře a dále se drží na dohled špice tabulky. A vyšla jim generálka na čtvrteční pohárový boj s Espaňolem.

Článek

"Domácí se do posledních chvil rvali o remízu, bylo to těžké utkání, o to více tři body těší," pravil trenér Teplic Vlastislav Mareček. "Měli jsme i další šance, ale na bránu šli jen dvě naše střely a byly z toho dva góly. Dobrá produktivita!" liboval si hrdina utkání Pavel Verbíř, který v tomto ligovém ročníku zaznamenal už čtyři trefy.

Po čtvrthodině bez šancí se výhodná pozice ve svižné vyrovnané bitvě nabídla domácím. Kulič pálil nad. Varadi na druhé straně v ještě lepší šanci taktéž netrefil mezi tyče.

Boleslavského Brunclíka ve vyložené šanci rozhodil zákrok obránce a nestačil mířit jinam než do gólmana Poštulky. Domácí překonali až svého vlastního brankáře. Verbířovu přízemní střelu z šestnáctky v 25. minutě lehce přizvedl Ševinský a Miller neměl šanci.

Nasazení nechybělo, góly ano

Tepličtí bez úhony přestáli další pokusy domácích. Pecka nezakončil po akci Kuliče a Matějovského. Bombu z Čápovy levačky Poštulka vyrazil a Kulič obloučkem při dorážce poslal míč na břevno.

Po pauze domácí přitlačili. Švejdíkovu hlavičku ale Poštulka vyrazil. Rychlík pálil těsně vedle. Centimetry chyběly i Holubovu parádnímu voleji. Hosté hrozili z brejků, Jirsák ani Krmaš je ale neproměnili. Stále více střeleckého zoufalství se vkrádalo do akcí domácích.

"Nasazení nám nechybělo, ale v šestnáctce jsme byli nedůrazní," posteskl si Dušan Uhrin, kouč domácích. A Verbíř si v závěru vybral další dávku štěstí. Jeho přímý kop z úhlu proskočil houštinou těl do sítě. "Zkoušíme to takhle často a konečně to vyšlo, na mokru to ještě dostalo správný skluz a spadlo to k tyči," dodal Verbíř.

FK Mladá Boleslav - FK Teplice 0:2 (0:1)
Branky: 25. a 87. Verbíř. Rozhodčí: Šedivý - Hojsík, Novák. ŽK: Šmerda - Sabou, Jirsák. Diváci: 4873.
Mladá Boleslav: Miller - Ševinský, Vít, Švejdík, Rychlík - Brunclík (57. Holub), Matějovský, Šmerda, Čáp - Kulič, Pecka. Trenér: Uhrin.
Teplice: Poštulka - Kaufman, Rada, Hunal (90. Fenin), Krmaš - Doležal, Jirsák (67. Rilke), Sabou, Verbíř - Mašek, Varadi (77. Ryška). Trenér: Mareček.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice