Hlavní obsah

Bookmakeři favorizují na zisk titulu Spartu

Praha

Vedoucí Plzeň má po podzimu bod k dobru, přesto bookmakeři domácích sázkových kanceláří před startem ligového jara na zisk mistrovského titulu favorizují druhou Spartu. Rozdíl v kursech je nepatrný, černým koněm fotbalové ligy ještě může být i třetí Jablonec. Letenské favorizují i sázkaři, dávají na ně třikrát více peněz než na Viktorii.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský záložník Ondřej Vaněk (vlevo) se snaží zastavit Marka Matějovského ze Sparty.

Článek

Dvě největší české sázkové kanceláře Tipsport a Fortuna se v prognózách na zisk titulu vzácně shodují. Na Spartu se u obou společností dá sázet v kurzu 1,85:1, na Plzeň pak v poměru 2:1.

„Na Plzeň stále ještě doléhá přechod z maximálně úspěšné éry Pavlů Vrby a Horvátha, k výrazně méně úspěšnému období pod vedením Dušana Uhrina. Léčba Koubkem sice zabrala, nicméně Sparta sbírá desetinky navrch díky konsolidovanému kádru a dlouhodobé práci kouče Lavičky," říká Ladislav Pavlis, vedoucí bookmaker Tipsportu.

Rozdíl v kurzech je však minimální. To před sezónou bookmakeři věřili Spartě mnohem více. Sparta jako obhájce (navíc ovládla Superpohár) byla vypsána jako jasný favorit v kurzu 1,5:1 - proti Plzeň 3:1. „Jenže Plzeň vede o bod ligu, Spartu na podzim porazila a ta zažila v posledním mistráku podzimu výbuch v podobě vypadnutí z Evropské ligy, to vše se ve vyrovnání kurzů promítlo," dodává Pavlis.

V největším ohrožení oba nováčci

Spartu drží v roli favorita také sázkaři, kteří jí věří na zisk titulu zhruba třikrát více než Plzni.

Synot Tip považuje šance obou klubů za vyrovnanější a na letenský celek vypsal kurz 1,9:1, zatímco na Viktorii 1,95:1. Zahraniční internetová společnost bwin naopak více věří Plzni. Na její triumf lze dva dny před startem jarní sezony sázet za 1,8:1, na Spartu pak za 2:1.

Záchranářskými starostmi může být ohroženo až dvanáct týmů. Bookmakeři se domnívají, že nakonec spadnou oba nováčci Hradec Králové a České Budějovice. Zatímco na sestup posledních Východočechů je nízký kurz 1,15:1, na Dynamo mohou sázkaři tipovat za 2,3:1 u Tipsportu a 2,4:1 u Fortuny. Třetím největším adeptem na pád do druhé ligy jsou Bohemians 1905.

Který tým získá titul ve fotbalové Synot lize?
Viktoria Plzeň
41,8 %
Sparta Praha
54,3 %
Jablonec
2,2 %
Někdo jiný
1,7 %
Celkem hlasovalo 8840 čtenářů.

Reklama

Související témata: