Hlavní obsah

Švec se definitivně vrací domů, je další posilou Slavie

Praha
Aktualizováno

Fotbalista Michal Švec se po sedmi letech definitivně vrací do pražské Slavie. S klubem podepsal smlouvu na rok a půl. Červenobílí to oznámili na svém webu. „Michal je velice zkušený a charakterní hráč, navíc slávista, proto jsem rád, že jsme ho získali a vrací se domů. Bude pro nás velkou posilou v náročné jarní části sezóny," pochvaluje si sportovní ředitel Karol Kisel.

Foto: slavia.cz

Michal Švec je znovu slávistou.

Článek

Chvíli to trvalo, než Michal Švec definitivně uzavřel své působení v maďarském Győru. Teď už jeho návratu do Edenu nic nebrání, po Delim a Tamásovi je třetí zimní posilou Slavie.

„Je to slávistický odchovanec, který už v šestnácti nastoupil v Poháru UEFA. Slávistů chceme mít v týmu co nejvíc. Když se daná možnost objevila, přišel Michal na testy, protože jsme ho delší dobu neviděli. Byť měl výpadky a potřebuje dotrénovat, jsem moc rád, že je tady a tým je kompletní," těší slávistického trenéra Miroslava Beránka.

Švec se do Edenu vrací po sedmi letech. „Jsem rád, že jsme se se Slavií domluvili. V Maďarsku jsem své působení ukončil a jsem moc rád, že můžu být zpátky," těší dvojnásobného reprezentanta.

Ve Slavii chodil i do školy

V sešívaném dresu odehrál řadu utkání v evropských pohárech, zahrál si i Ligu mistrů a pomohl k mistrovskému titulu v sezóně 2007/2008. „Ve Slavii jsem byl před tím deset let, chodil jsem tady i do školy. Odehrál jsem tady spoustu krásných zápasů, takže návrat je to pěkný," vzpomíná Švec.

Za áčko nastoupil Švec poprvé před téměř dvanácti lety. Tehdy jako šestnáctiletý debutoval v Poháru UEFA proti Levski Sofia. „Slavii navíc tehdy trénoval také pan Beránek, dodnes na to vzpomínám," usmívá se záložník či obránce.

Vybral si dres s číslem 2. „Působil jsem teď spíše ve středu zálohy. Jak tady ve Slavii, tak i v Holandsku. V Maďarsku jsem hrál dva a půl roku pravého beka, takže co se týče kraje obrany i středu, tak bych neměl mít problém," říká Švec.

Reklama

Související témata: