Hlavní obsah

Jarní ligu zpestří Víkend otců, fanoušci budou volit Hráče utkání

Praha

Už je to tady, pátečním večerním duelem Slovácko - Jablonec odstartuje jarní část fotbalové Synot ligy. Fanoušci se těší na velkou bitvu o titul mezi Plzní a Spartou nebo na tuhé boje o záchranu, jež se mohou týkat většiny týmů. Vedení soutěže pak pro příznivce připravuje nové doprovodné akce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký obránce Lukáš Pokorný (vlevo) a Elvis Bratanovič z Bohemians 1905 bojují o míč.

Článek

Jednou z nich je volba nejlepšího hráče v každém utkání. Hlasovat o něm budou sami fanoušci zdarma pomocí oficiální mobilní aplikace soutěže. Hlasování vždy odstartuje v 70. minutě zápasu a potrvá do 85. minuty, vítěz bude vyhlášen přímo na stadiónech. Jedno z jarních kol pak bude připraveno jako Víkend otců. Táty s dětmi během něj čekají v hledištích různá zvýhodnění a někde by měli mít i vstup zdarma.

K novým projektům patřil také česko-slovenský Superpohár, v němž se měli utkávat mistři zemí bývalé federace. Po hromadné bitce fanoušků během podzimního duelu Slovan - Sparta však tato aktivita ochabla. „Hrát se mělo na Spartě, pomalu byla přislíbena účast prezidentů obou států. Po událostech v Bratislavě to ovšem není aktuální," říká Tomáš Bárta, nový ředitel ligy.

"Podzimní zápas situaci zkomplikoval. Ale pořád je to v běhu. Hledali jsme varianty, které by nesnižovaly atraktivnost," dodává předseda Ligové fotbalové asociace Dušan Svoboda.

Na podzim se velmi osvědčila inovovaná mediální prezentace podještědského derby mezi Libercem a Jabloncem. Proto budou na jaře tři utkání vybraná pro označení Duel rivalů a bude jim věnována zvýšená pozornost.

„Nemusí jít zdaleka jen o zápasy Sparty, Plzně, Slavie nebo Jablonce. Konkrétní utkání zatím pečlivě vybíráme. Budou to zápasy, které mají velký potenciál a možnou atraktivitu," avizuje Svoboda.

Reklama

  0 : 0 Teplice - Č. Budějovice 0 : 0 14. min Živě
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
  1 : 1 Karviná - Bohemians 1 : 1 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  4 : 3 Sparta - Ostrava 4 : 3 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články