Hlavní obsah

Zmrhal ví, o co hraje, malé EURO bude mít doma na dvorku v Edenu

Dospělou reprezentaci a zahraniční angažmá máte ještě před sebou. Na olympiádu však můžete postoupit jen jednou! Tak trenér fotbalové jedenadvacítky Jakub Dovalil promlouvá k hráčům, kteří přicházejí v úvahu pro nominaci na letošní mistrovství Evropy na české půdě. Mladým sparťanům a slávistům se navíc otevírá mimořádná šance, zahrát si malé EURO doslova na domácím dvorku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaromír Zmrhal během přátelského utkání s Itálií.

Článek

Takovou příležitostí by neměl pohrdnout. Druhý zápas ve skupině se Sbrskem na Letné, ale první s Dánskem a třetí s Německem odehrají lvíčata v Edenu. A tady je záložník Jaromír Zmrhal přece doma. Na slávistické půdě se navíc odehraje i finále celého šampionátu.

„Nominace ještě není daná, ani nevím, jestli si na mistrovství Evropy zahraju. Soustředím se na klub a budu se snažit podávat co nejlepší výkony. Pro mě bude odměna, pokud se na šampionát dostanu. Samozřejmě bych byl moc rád," usmívá se středopolař sešívaných.

Začátek podzimu mu vyšel parádně. Ve všech úvodních třech domácích zápasech Slavie se postaral o vítěznou trefu. Takový start by bral i na jaře.

„Přál bych si, aby byl začátek druhé poloviny stejně úspěšný. I kdybych branky nedal já, ale někdo jiný a ony byly vítězné. To by bylo skvělé," líčí Zmrhal.

Generálka mu střelecky vyšla

Góly se ovšem od něj očekávají. Během zimní přípravy naznačil, že by měl podporovat střelce Milana Škodu.

„Trochu jsem to zachránil generálkou, Viktorce Žižkov se mi podařilo vstřelit dvě branky. Nemyslím si ale, že by to leželo jen na mně. V záloze máme hodně výborných ofenzivních hráčů. Zodpovědnost se rozdělí," ujišťuje Zmrhal.

Začátek sezóny měla Slavia raketový, brzy se však dostavily staré problémy. Hodně bodů na podzim poztrácela remízami.

„Doufejme, že už jsme se přes zimu naučili dotahovat zápasy do vítězného konce. Začátek jara nám ukáže," těší se Zmrhal na mistrovské zápasy.

První duel Slavii čeká v sobotu v Liberci.

Reklama

Související témata: