Hlavní obsah

Sparta sebrala soupeři jediného použitelného útočníka. Příbram tak asi pošle do hry dorostence

Praha

Jako by jí nestačilo, že doma prohrála s Příbramí jediný ze 17 ligových duelů. Fotbalová Sparta si pozici favorita pro jarní start originálním způsobem ještě upevnila. Necelý týden před začátkem soutěže sebrala středočeskému soupeři jeho nejlepšího střelce Jakuba Řezníčka a Romanu Bednářovi, který u Litavky hostuje právě z Letné, start proti mateřskému týmu zatrhla. Příbram tak zůstala bez útočníka...

Trenér Lavička o zápasu Sparty s PříbramíVideo: Sport.cz

 
Článek

Blesková akce má pikantní příchuť. Jakub Řezníček se narychlo vrátil z Příbrami do Mladé Boleslavi, která ho obratem pustila na hostování do Sparty. Po podzimu třetí nejlepší střelec celé soutěže tak může rudý dres poprvé obléci právě proti Příbrami, které děkuje za to, že mu po všech průšvizích a eskapádách dala poslední šanci restartovat kariéru.

„Strašně se těším. Zrovna proti Příbrami - pro mě to bude fakt pikantní zápas. Ale pokud nastoupím, budu se snažit hrát co nejlíp. Žádné hecování s nedávnými spoluhráči nebude," líčí Řezníček, který začne nejspíš na lavičce náhradníků.

Tobiáš asi zkusí mladíky

Středočechům nadělal svým odchodem velké vrásky. „Bednář na Spartě hrát nesmí a Fořt dohání tréninkový deficit. Takže řešíme problém již v prvním utkání, jelikož nemáme k dispozici útočníka žádného. Ale od dalšího zápasu již naskočí Roman Bednář," kaboní se trenér Pavel Tobiáš.

Jeho tým dal soupeři zabrat v podzimních pohárových duelech.

„Na soustředění v Turecku jsme bydleli kousek vedle sebe a chodili se navzájem dívat na zápasy toho druhého. Jejich hodně houževnatý styl se asi měnit nebude, ale chceme zápas s Příbramí zvládnout," říká sparťanský kouč Vítězslav Lavička.

„Sparta má v kádru osm reprezentantů, má zkušený tým a je velkým favoritem utkání. My se musíme vyrovnat s neúčastí Bednáře a Zemana, kteří jsou v příbramském klubu na hostování ze Sparty. V sestavě se možná objeví dva dorostenci. Bude to pro nás těžký test a chceme obstát se ctí. Budeme bojovat," slibuje Tobiáš.

Utkání Sparta - Příbram se hraje v pondělí od 18:00. Přímý přenos vysílá ČT Sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: