Hlavní obsah

Plzeň šesti góly deklasovala České Budějovice, slávista Škoda řádil v Liberci

Praha
Aktualizováno

Ve velkém stylu vstoupili do jarní části Synot ligy fotbalisté Plzně! Lídr tabulky rozstřílel České Budějovice 6:0, když o branky se postaralo šest různých střelců. Doslova k nezastavení byl slávistický útočník Milan Škoda, který hattrickem z prvního poločasu rozhodl o výhře sešívaných v Liberci 3:1. Už své čtvrté angažmá v Teplicích začal vítězně trenér Petr Rada, Severočeši díky brance Hory porazili Ostravu. Jeden gól stačil na výhru i Dukle, která uspěla v Brně. Poslední Hradec Králové smazal dvougólové manko Boleslavi a na jejím hřišti překvapivě remizoval 2:2. Utkání Bohemians s Jihlavou branku nepřineslo.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Fotbalisté Plzně se radují z jedné z branek proti Českým Budějovicím.

Článek
Fotogalerie

Plzeň deklasovala České Budějovice 6:0, ani v osmém domácím zápase sezóny neztratila bod a na čele tabulky má čtyřbodový náskok před Spartou, kterou čeká v pondělí dohrávka 17. kola v Příbrami. Viktorii uklidnil už v šesté minutě úvodním gólem Petržela, do poločasu ještě zvýšil Kolář. Po změně stran se hned ve svém premiérovém soutěžním zápase za Plzeň prosadil Mahmutovič. O zbylé branky se pak postarali Rajtoral, Vaněk a Hořava.

Premiéra trenérského dua Jiří Kotrba - Josef Csaplár na lavičce předposledního Liberce dopadla neslavně. Slavia si totiž ze severu Čech veze výhru 3:1 a vděčí za ni svému kanonýrovi Milanu Škodovi, jenž v tuzemské nejvyšší soutěži poprvé zaznamenal hattrick. Stihl ho už v prvním poločase, když se vždy trefil z hranice malého vápna či uvnitř něho.

Vítězný návrat do Teplic má za sebou Petr Rada, jenž v tomto týdnu nahradil odstoupivšího trenéra Zdeňka Ščasného. O výhře Severočechů 1:0 nad ostravským Baníkem rozhodl po pětadvaceti minutách hry Jakub Hora. V nastaveném čase mohli domácí přidat ještě druhý gól, Nivaldo ale zamířil jen do tyče Pavlenkovy branky.

Hradec zmrazil Mladou Boleslav

Mladá Boleslav byla v souboji s posledním Hradcem Králové jednoznačným favoritem a dlouho nic nenasvědčovalo tomu, že by svou úlohu neměla splnit. Už po sedmi minutách ji totiž poslal do vedení Ďuriš, v nastavení prvního dějství přidal pojistku Ďuriš. Jenže po změně stran snížil Dvořák a dvě minuty před koncem v mele před brankou srovnal Vaněček na konečných 2:2. Votroci tak dokázali bodovat počtvrté za sebou a na nesestupovou příčku ztrácejí čtyři body.

Na té je stále brněnská Zbrojovka, která v domácím prostředí podlehla Dukle 0:1. Jediný gól vstřelil v 65. minutě Tomáš Berger, čímž po 300 minutách ukončil střelecký půst pražského celku.

Jihlavský brankář Jaromír Blažek se ve svých 42 letech stal nejstarším hráčem, který kdy nastoupil v české nejvyšší soutěži. A svůj rekord oslavil stylově, když vychytaným čistým kontem pomohl svému týmu k remíze na hřišti Bohemians 1905. Klokani dohrávali posledních patnáct minut v početní převaze, po druhé žluté kartě byl vyloučen hostující obránce Petr Tlustý, k tříbodovému zisku jim to ale nepomohlo.

Zápasy 17. ligového kola:
Pátek
Slovácko - Jablonec 1:2
Sobota
Bohemians 1905 - Jihlava 0:0
Ml. Boleslav - Hradec Kr. 2:2
Branky: 7. Ďuriš, 45.+2 Magera - 59. P. Dvořák, 88. Vaněček.
Teplice - Ostrava 1:0
Branka: 25. Hora.
Brno - Dukla 0:1
Branka: 65. Berger z penalty.
Liberec - Slavia 1:3
Branky: 25. Obročník - 5., 36.a 38. Milan Škoda.
Plzeň - Č. Budějovice 6:0
Branky: 6. Petržela, 43. Kolář, 52. Mahmutovič, 57. Rajtoral, 61. Vaněk, 90. Hořava.
Pondělí
18:00 Sparta - Příbram

Reklama