Hlavní obsah

Liberec - Slavia 1:3Slávistický střelec Škoda byl k neudržení, Liberci nasázel hattrick

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Škoda 0 : 1
25. Obročník 1 : 1
36. Škoda 1 : 2
38. Škoda 1 : 3
Záznam online reportáže

Slávistický kanonýr Milan Škoda v úvodním duelu jara doslova řádil. V Liberci se zaskvěl hattrickem nasázeným během 33 minut, jímž poslal Severočechy do kolen ještě před přestávkou. Trápení domácích tak pokračuje i s novým trenérským tandemem, neboť s Pražany prohráli zaslouženě a dál se zmítají u ligového dna.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Slávista Milan Škoda (vpravo) přijímá od spoluhráče Jaromíra Zmrhala gratulaci ke svému druhému gólu proti Liberci.

Článek

Začátek pro Pražany doslova snový... Hned první akce Keniji vyvolala v liberecké šestnáctce takový zmatek, že po přihrávce Vukadinoviče doklepával slávistický kanonýr Škoda snajpr do prázdné brány. Pro Severočechy topící se pod čarou ligového ponoru pochopitelně rána. Pro nový trenérský tandem Kotrba - Cspalár zrovna tak, neboť v úvodním duelu jara se mínil právě v duelu se Slavií odrazit ode dna.

Slávistický seriál šancí

Namísto toho se po vydařené zimní přípravě museli domácí vyrovnávat s úderem, který nebyl v plánu. Snažili se zareagovat promptně... Se střelou Pavelky měl Hrubeš hodně práce, Bakoš napálil jen soupeřův bránící val.

Liberecké ofenzivní choutky pochopitelně Pražanům nahrávaly, neboť se jim otvíral prostor k rychlým výpadům. A v 18. min. jeden z nich málem vyšel, neboť Škoda pádil na Kolářovu bránu společně s Bílkem, ovšem přihrávku na lépe postaveného spoluhráče nepropasíroval. A protože poté velkou šancí pohrdli Deli a vzápětí hlavičkující Škoda, dopadl na Beránkův tým trest. Obročník totiž dělovkou zpoza šestnáctky skóre srovnal a naděje domácích vzkřísil. Ovšem jen na chvíli...

Střelecké představení Škody

Slavia totiž měla ve svém středu střelecky mimořádně disponovaného Škodu, takže ještě před přestávkou skóre znovu otočila a zápas rozhodla. Po bilárovém ťukesu se Zmrhalem  přidal Škoda druhý gól, aby dvě minuty poté využil zmatků v domácí obraně a završil hattrick.

Sedm minut po půli mohlo jeho mimořádné střelecké představení pokračovat, ale naštěstí pro Liberec Kolář další pohromě zabránil a vyrazil střelu na roh.

Liberec se po půli sice ještě snažil vstát z mrtvých, ale jen u platonické snahy zůstalo. Zvláště, když dva góly Šurala pro předchozí ofsajdy neplatily a v samém závěru pak hlavičkující Pavelka vyloženou šancí pohrdnul.

Disciplinovaně hrající Pražané si tak náskok a výhru pohlídali, čímž jen umocnili liberecké starosti s ligovým přežitím.

Liberec - Slavia  1:3 (1:3)
Branky: 25. Obročník - 5., 36. a 38. Škoda. Rozhodčí: Paták - Pospíšil, Hrabovský. ŽK: Obročník - Deli, Hrubý, Tamás, Škoda, Kenia. Diváci: 6 103.
Liberec: O. Kolář - Sus, Pimpara, Sackey, Fleišman - Obročník (74.Ndiaye) , Pavelka - Hadaščok (38. Ďubek), Šural, Frýdek - Bakoš (74. Luckassen). Trenéři: Kotrba a Csaplár.
Slavia: Hrubeš - Mikula, Bílek, Fialka, Tamás - R. Hrubý (90. Dostál), Deli - V. Vukadinovič (60. Baez), Kenija (78. Piták), Zmrhal - Milan Škoda. Trenér: Beránek.

Reklama

Související témata: