Hlavní obsah

Teplice - Ostrava 1:0Rada slaví úspěšný návrat, Teplice skolily Baník

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Hora 1 : 0
Záznam online reportáže

Úspěšný návrat do fotbalových Teplic prožil v sobotu trenér Petr Rada, který se prvoligového týmu ze severu Čech chopil v úterý po šokujícím odstoupení Zdeňka Ščasného. Tepličtí i bez nejlepšího kanonýra Mahmutoviče, jenž odešel v zimě do Plzně, slavili v úvodním kole ligového jara těsné vítězství nad Baníkem Ostrava, na jehož lavičce absolvoval debut v nejvyšší soutěži trenér Petr Frňka.

Článek

Domácí vstoupili do zápasu hodně aktivně a během úvodních minut měli dvě tutovky, jenže Horovu střelu z pravé strany Pavlenka vyrazil a následně si poradil i s gólovou hlavičkou Kroba z malého vápna.

Baník spoléhal na zformovanou defenzivu a nebýt bleskového výpadu ve dvanácté minutě, kdy po Kukecově přiťuknutí Holzer ve stoprocentní šanci z deseti metrů pálil jen do nohou Grigara, prakticky by Teplice neohrozil. V dalším průběhu už se totiž na dostřel branky Severočechů nedostal. I proto, že v jeho hře bylo až příliš nepřesností a kloudná přihrávka na polovině soupeře neexistovala.

Domácí naopak trpělivě znovu a znovu zkoušeli zlomit odpor ostravské obrany. A po pětadvaceti minutách hry byli odměněni, když Vůch zachoval v pokutovém území chladnou hlavu, místo splašené střely z otočky přihrál pod sebe a Hora napálil míč do sítě - 1:0.

Po akci Vachouška, který nastoupil po operaci achillovky poprvé v sezóně v základní sestavě, mohl těsný náskok navýšit Potočný, ale z hranice velkého vápna mířil těsně mimo.

Baroš v ojedinělé šanci pálil do gólmana

Severočeši v aktivitě neustali ani po obrátce. Solidně kombinovali, jenže Nivalda ve stoprocentní šanci vychytal Pavlenka a Potočný pálil ve vyložené příležitosti příliš slabě, tudíž brankář Ostravy si připsal další vydařený zákrok.

Po čtyřiašedesáti minutách se znenadání dostal do gólové pozice hostující Baroš, jehož na malém vápně našel stříleným centrem z pravé strany Sivrič, jenže pokus ostravského kapitána Grigar dokázal zastavit. Tím byla ofenzivní snaha hostí vyčerpána.

Tepličtí měli dál převahu. Zejména v ofenzivě dominovali, protože pohybem a nasazením soupeře převyšovali. Pavlenka však Baník opětovně podržel při technické střele Nivadla zpoza velkého vápna, po dvou standardních situacích zakončovaných Takácsem měli hosté štěstí, když šel balón o milimetry mimo. Nivaldo pak ještě nastřelil tyč, nicméně v hektickém závěru slavili domácí tříbodový zisk, protože Baník už se k šanci na srovnání nedostal.

FK Teplice - Baník Ostrava 1:0 (1:0)
Branka: 25. Hora. Rozhodčí: L. Kovařík - Pilný, Ratajová. ŽK: Krob, Ljevakovič - Mensah, Baroš. Diváci: 4271.
Teplice: Grigar - Vondrášek, Jablonský, Lüftner (90. Matula), Krob - Ljevakovič, Vachoušek - Hora, Vůch (70. Takács), Nivaldo - Potočný. Trenér: Rada.
Ostrava: Pavlenka - Štěpán, Frydrych, Kouřil, Lučič - De Azevedo (62. Mišák), Mensah (79. Narh), Kukec, Foltýn, Holzer (46. Sivrič) - Baroš. Trenér: Frňka.

Reklama

Související témata: