Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Hradec 2:2Boleslavi nestačilo dvoubrankové vedení, s posledním Hradcem remizovala

MinutaMin. Tým Hráč Akce
0. Ďuriš 1 : 0
0. Magera 2 : 0
59. Dvořák 2 : 1
88. Vaněček 2 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Mladé Boleslavi nepotvrdili v sobotním prvním jarním kole první ligy roli favorita a remizovali s Hradcem Králové 2:2. Přitom nad posledním celkem tabulky vedli po poločase 2:0 po trefách Ďuriše a Magery, jenže Hradec se po změně stran zlepšil a Dvořák se střídajícím Vaněčkem zařídili dělbu bodů. Hradec tak bodoval počtvrté za sebou a na místa záchrany ztrácí čtyři body.

Článek

Mladé Boleslavi na poslední chvíli vypadli ze sestavy dva hráči, s nimiž trenér Karel Jarolím počítal do základní jedenáctky. Kúdela a Kysela se však v týdnu zranili. Šanci dostali dvě zimní posily Vacek a Končal, celkem měla Boleslav v základu šest fotbalistů, kteří v klubu hostují.

Domácí se hned od začátku vrhli do útoku a v sedmé minutě jim skvěle vyšla rychlá akce. Ďuriš si narazil míč s Vackem, už byl sám před brankářem a ačkoliv byl faulován, dokázal Koubka špičkou překonat.

Hradec ale nebyl pasivní, snažil se o rychlé akce, jenže ve finální fázi dusila akce nepřesnost a nekvalita provedení. Na druhé straně velkou boleslavskou možnost neproměnil Skalák, když se ještě snažil přihrávat na Wágnera. V nastavení se však po centru Bořila trefil hlavou kapitán Magera.

Po přestávce se Hradec probral

Na začátku druhé půle se chvilku zdálo, že bude výsledek pouze otázkou skóre. Jenže pak se Hradec probral a začal úřadovat. V 59. minutě se Malinský na levé straně neukvapil, už mohl zakončit, ale ještě vylepšil pozici pro Dvořáka, který mířil placírkou do prázdné branky.

Hradec pak mohl dokonce vyrovnat, míč skončil v síti, jenže střídajícímu Vaněčkovi byl odpískán ofsajd. Boleslav působila velmi nervózně, aktivita soupeře jí zaskočila. Zahrozila jen nepřesným pokusem Šislera, jemuž hostující fanoušci jako bývalému hráči Hradce neustále sprostě nadávali.

Nakonec Východočeši svůj tlak dokázali přetavit ve vyrovnání. Dvě minuty před koncem se hradecký obr Rolko při rohu natlačil až na brankáře, míč poskakoval v pokutovém území a Vaněček ho záhadně doklepl do sítě. Boleslav měla ještě čtyři minuty na odpověď, jenže Bořil po centru Skaláka úplně sám před brankou hlavičkoval těsně vedle.

FK Mladá Boleslav - Hradec Králové 2:2 (2:0)
Branky: 7. Ďuriš, 45. Magera - 59. Dvořák, 88. Vaněček. Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Hájek. ŽK: Ščuk, Hůlka - P. Mareš, Halilovič, P. Dvořák. Diváci: 2997.
Mladá Boleslav: Hruška - Bořil, Hůlka, Navrátil, Končal - Vacek, Ščuk - Skalák, Magera (67. Šisler), Ďuriš (67. Zahustel) - Wágner (85. Subbotin). Trenér: K. Jarolím.
Hradec Králové: T. Koubek - Holeš, Rolko, Chleboun, P. Mareš - Černý (46. Vaněček), A. Čermák (83. Trubač) - Štípek (75. Tito), Halilovič, Malinský - P. Dvořák. Trenéři: Barborík a Pilný.

Reklama

Související témata: