Hlavní obsah

Na gól jsem se neupínal, ale když už přišel, nezlobím se, smál se po plzeňské exhibici Mahmutovič

Plzeň

Angažmá v Plzni pro něj nemohlo začít líp. Viktoria při vstupu do jara nasázela Budějovicím půltucet, její největší zimní posila Aidin Mahmutovič k tomu v prvním ostrém startu přispěl gólem a asistencí.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Aidin Mahmutovič z Plzně v utkání s Českými Budějovicemi.

Článek

„Je to skvělý. Zápas se nám povedl, vyhráli jsme, navíc jsem dal gól. Paráda," culil se po výhře 6:0 bosenský útočník. Na premiérový gól čekal pouze něco přes poločas, jako na podnosu mu ho nachystal Václav Pilař. Mahmutovičovi stačilo trefit úplně prázdnou branku. „Vaškovi jsem hned poděkoval. Takových gólů už jsem dal několik, byl z těch jednodušších," usmál se 28letý střelec, který se prý na vstřelení branky příliš neupínal. „Především jsem chtěl podat co nejlepší výkon, abych týmu pomohl k výhře. Ale když už přišel i gól, nezlobím se, je to jen dobře."

Radost z jeho zásahu měl i trenér Miroslav Koubek. „Aidin potřeboval určitě dát gól, navíc i na jeden nahrál. Je vždy dobré, pokud hráč v novém klubu dá brzy gól, je to důležité pro jeho sebevědomí," kvitoval Koubek, který neměl svému týmu po exhibici proti Budějovicím co vytknout. Ani on nemohl předpokládat, že mužstvo Jihočechy takhle smázne. „Jsme rádi, že se nám vstup do jara povedl, navíc byl umocněn kvalitním herním výkonem, nemůžu na něm shledat příliš nedostatků. O to je to lepší. Dobře však víme, že přijdou těžší zápasy, při vší úctě k soupeři, asi přijel s respektem, a trochu nám to ulehčil," podotkl Koubek.

To jeho budějovický kolega Luboš Urban neměl příliš co hodnotit. Dostat šest branek, byť na trávníku lídra, je hodně. „Šest nula je šest nula, je to výprask, přijeli jsme s nějakou taktikou, ta nám vydržela necelý poločas. Nakonec to byl domácí koncert," povzdechl si Urban.

„Na příděly jsme ale zvyklí. Je to smutné, že to říkám, ale na podzim jsme se po každém vždy oklepali. Já vám garantuji, že příště s Brnem to bude jiný zápas," dodal kouč Dynama.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články