Hlavní obsah

Sparta - Příbram 4:1Kadlec prožil parádní návrat, jako žolík spasil Spartu hned dvakrát

MinutaMin. Tým Hráč Akce
37. Kadeřábek (vlastní) 0 : 1
39. Lafata 1 : 1
57. Kadlec 2 : 1
72. Nitrianský (vlastní) 3 : 1
83. Kadlec 4 : 1
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté vedoucí Plzně a třetího Jablonce jarní premiéru zvládli. Teď byla na řadě Sparta, jejíž duel s Příbramí program 17. ligového kola uzavřel. Natrápila se až dost a spasit ji musel až navrátilec Václav Kadlec, který po třech minutách na hřišti jako žolík rozhodl. Trefil se i podruhé a obhájce titulu nakonec zvítězil 4:1, takže se dál o jeden bod drží za vedoucí Plzní.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Sparty Praha Václav Kadlec se raduje z gólu na 2:1 proti Příbrami.

Článek
Fotogalerie

Nic než výhru obhájce titulu v jarní premiéře nebral. Tím spíše, že po víkendu Sparta ztrácela čtyři body na Plzeň a před Jabloncem měla náskok jen jednoho bodíku.

Středočeši neměli být pro favorita nepřekonatelnou překážkou. Sparta prohrála doma s Příbramí jediný ze 17 ligových duelů, v lize pak celkem jen dvakrát - naposledy před třemi lety. Středočeši navíc museli na hřiště dva mladíčky ročníku 1996 - Aleše Matějů a Jana Suchana.

Letenští začali hodně kostrbatě, Costova střela těsně nad byla na dlouho jediným pořádným zakončením. Teprve ve 23. minutě se sparťanům povedla rychlá kombinace Matějovský - Costa, po Dočkalově střele už zvedali ruce nad hlavu, ale stoper Zápotočný brankáře Boháče zastoupil a míč z prázdné branky vyhlavičkoval. Pilíkův přímý kop pak na druhé straně řádně zaměstnal Štěcha.

Příbram důsledně bránila a ve 37. minutě ze standardky udeřila - nešťastník Kadeřábek si srazil míč do vlastní sítě. Favorit ale hned za dvě minuty vyrovnal, Dočkalův střílený centr snadno doklepl do sítě Lafata. Kapitán pak v nastavení první půle skóroval ještě jednou, kvůli Brabcově ruce ale gól platit nemohl.

S Kadlecem přišlo rozhodnutí

Devět minut po přestávce musel na hřiště spasitel Kadlec, který vystřídal Shalu. Po Dočkalově patičce mohl hned skórovat, ale vypálil slabě a nepřesně. S první trefou po návratu na Letnou však čekal jen tři minuty. Matějovského centr Hájovský nezachytil, Kadlec šel sám na Boháče a druhou šanci už proměnil.

Když pak Sparta přežila bláznivou eskapádu gólmana Štěcha, který kličkou ve vápně málem vnutil vyrovnání Fillovi, vedení si pojistila. Krejčího přímý kop srazil do branky Nitrianský, čímž srovnal skóre na vlastní góly...

Čtvrtý gól pak Krejčí po brejku přes půl hřiště naservíroval znovu Kadlecovi, který si tak návratu užil náramně.

Fotbalová liga - 17. kolo:
Sparta Praha - 1. FK Příbram 4:1 (1:1)
Branky: 57. a 82. Kadlec, 39. Lafata, 72. vlastní Nitrianský - 37. vlastní Kadeřábek. Rozhodčí: Jílek - Nádvorník, Urban. ŽK: Vácha, Brabec - Divíšek. Diváci: 8062.
Sparta: Štěch - Kadeřábek, Brabec, Holek, Costa - Matějovský, Vácha (79. Mareček) - Dočkal (86. Konaté), Shala (54. Kadlec), L. Krejčí - Lafata. Trenér Lavička.
Příbram: Boháč - Nitrianský, Hájovský, Zápotočný, Matějů - Krameš (89. T. Krbeček), Hnaníček - Pilík, Suchan (75. Hronek), Divíšek (86. Jiří Mareš) - Fillo. Trenér Tobiáš.

Reklama

Související témata: