Hlavní obsah

Šestá žlutá? Nic se neděje, jsem v pohodě, tvrdí teplická stálice Ljevakovič

Teplice

Bosenský záložník Admir Ljevakovič je služebně nejstarším hráčem v prvoligovém kádru fotbalistů FK Teplice. A společně s dalšími ostřílenými borci Vachouškem, Grigarem a Matulou přijímá i v současnosti roli jednoho z tahounů mužstva, které se po výhře nad Baníkem Ostrava posunulo na páté místo tabulky Synot ligy. „Premiéra vyšla a je to dobrý odrazový můstek do jara,“ řekl Ljevakovič v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Radost teplických hráčů po vítězném utkání, uprostřed Štěpán Vachoušek, vpravo Admir Ljevakovič.

Článek

Jak se cítíte v pozici teplické stálice, co se týče délky nepřetržitého působení v klubu?

Jsem tady v jednom kuse od roku 2007. To už je nějaká historie (úsměv). Vzpomínám si, že jsem přišel za trenéra Petra Rady, který je teď v Teplicích už počtvrté a já ho poznávám při práci již potřetí v kariéře.

Takže jeho nynější příchod k týmu nebyl pro vás ničím výjimečný?

Trenér Rada se s námi bavil v tom smyslu, že některé hráče už znal. A chtěl, abychom na kluky, kteří pod ním ještě nehráli, přenesli věci a zkušenosti, jak to funguje. O sestavě ale nebyla řeč. Asi už od svého prvního dne v Teplicích věděl, jak tým poskládá. A udělal to dobře, když jsme nad Ostravou vyhráli. Škoda jen, že ve druhém poločase jsme se trochu zatáhli.

Jak byste se tedy ohlédl za jarní premiérou Teplic?

I po trenérské změně jsme si v kabině řekli, že se budeme snažit odehrát zápas s čistou hlavou. A dopadlo to tak, že jsme získali tři body. Přitom Baník Ostrava k nám přijel po vydařené přípravě. Asi si věřili, přestože se o nich psalo, že jsou oslabení. Vykročili jsme dobře do jara a snad to bude pokračovat.

V utkání jste dostal žlutou kartu. Jste známý jako jejich sběratel. Kolikátá je to pro vás v sezóně?

Teprve šestá. Nic se neděje, jsem v pohodě (úsměv).

Před pár dny jste prodloužil smlouvu s Teplicemi až do roku 2019. Co vás k tomu vedlo?

Jsem tady spokojený. Mám v Teplicích spoustu kamarádů. Nepociťuji touhu a zájem měnit prostředí. Může třeba někdy přijít dobrá nabídka, ale dopředu to neřeším.

Jste dál v kontaktu se svým krajanem a kamarádem Aidinem Mahmutovičem, který přestoupil z Teplic do Plzně?

Samozřejmě. Každý den si voláme a vím, že se mu tam líbí, což mu přeji. Už před jeho debutem v plzeňském dresu proti Budějovicím jsem říkal, že určitě dá gól. Nebyla to jen zdvořilost, ale myslel jsem to vážně a Aidin moje prognózy naplnil (úsměv).

Reklama

Související témata: