Hlavní obsah

Znovuzrozený útočník Škoda a viktoriáni si vystříleli ocenění

Praha

Ačkoliv bylo v prvním jarním kole k vidění hned několik skvělých individuálních i týmových výkonů, vybrat ty vůbec nejlepší nebyla až tak těžká práce. Nejlepším fotbalistou se podle oficiálního webu soutěže synotliga.cz stal slávista Milan Škoda, mezi mužstvy kraloval vedoucí tým ligy z Plzně.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Fotbalisté Plzně se radují z jedné z branek proti Českým Budějovicím.

Článek
Fotogalerie

Znovuzrozený útočník měl už snový úvod podzimu a vypadá to, že svou formu ideálně načasoval i tentokrát. Slávistický dříč, jenž de facto připravil o místo Albánce Bekima Balaje, byl v Liberci jedním z nejvytíženějších hráčů zápasu a na place sváděl jeden souboj za druhým, hlavně se však prosazoval střelecky. Z šesti pokusů namířil hned pět mezi tyče, z toho tři byly gólové!

Jako jediný hráč z celého kola tak zaznamenal hattrick a měrou zásadní se podílel na výhře 3:1. Při prvních dvou gólech zakončoval povedenou akci svých spoluhráčů, při třetím ukázal sílu a v souboji přetlačil váhajícího Martina Suse. S 11 trefami se tak dotáhl na čelo tabulky střelců vedle Libora Doška s Davidem Lafatou.

„Gólově to byl asi můj nejpovedenější zápas za Slavii, ale myslím, že herně jsem odehrál i lepší. Jen jsem nedal tolik gólů," pousmál se po utkání Milan Škoda.

Viktoria smetla České Budějovice

Nejlepším týmem kola byla vyhlášena plzeňská Viktoria, která doma smetla České Budějovice 6:0. Výsledek byl pro hosty navíc ještě milosrdný, neboť domácí několik dalších šancí nedali. Celkem ale vyslali na bránu soupeře parádních 22 střel a 12x trefili prostor mezi tyčemi.

Držení míče měli viktoriáni úctyhodných 67 %, Jihočechy drtili v podobných kleštích jako svého času Barcelona. O tom svědčí i vysoká procentuální úspěšnost přihrávek (85 %), na druhou stranu úspěšnost v soubojích byla téměř vyrovnaná. Jenže na hřišti byl rozdíl v kvalitě obou celků až příliš markantní.

„Jsme rádi, že se nám vstup podařil. Navíc se to povedlo výkonem, na kterém nemohu hledat moc nedostatků. Je to důležitý výsledek k tomu, abychom získali potřebné sebevědomí. Na soupeře nekoukáme, hledíme si jen sami sebe. Při vší úctě k Budějovicím ale víme, že přijdou těžší zápasy," uvedl Miroslav Koubek, trenér Plzně.

Reklama