Hlavní obsah

Statistika: Nejkreativnější byl slávista Zmrhal, běžci úřadovali v Teplicích

Praha

Statistici jsou znovu v permanenci. S jarní částí fotbalové Synot ligy se na scénu vrátil také Chance index, který měří schopnost hráčů vytvářet gólové šance. Nejlepším plejmejkrem ze všech byl v 17. kole slávista Jaromír Zmrhal, jenž nastřádal 27 bodů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Martin Sus (vlevo) z Liberce a Jaromír Zmrhal ze Slavie.

Článek
Fotogalerie

Pokud někdo vkročil do jara pravou nohou, pak jistě právě Slavia. Na hřišti Liberce byla jasně lepší a o svém vítězství rozhodla už v první půli, kterou po hattricku Milana Škody ovládla 3:1. Dvorním nahrávačem slávistického střelce se stal právě Zmrhal, který mu vypracoval druhý gól.

On sám se mezi střelce sice nezapsal, mrzet ho to ale příliš nemuselo. Jeho tým totiž získal důležité tři body a Zmrhal ovládl Chance index - plejmejkři, když nastřádal hned 27 bodů. Na druhém místě se mezi plejmejkry umístil Kamil Vacek z Mladé Boleslavi (24), třetí skončil Zmrhalův parťák Levan Kenija (23).

„Věřím, že nám výsledek zvedne sebevědomí a nakopne nás do dalších zápasů. Už zimní příprava naznačovala, že se Milanovi (Škodovi) bude dařit i na jaře, není to náhoda. Spoluhráči mu vytvořili příležitosti, on je dokázal proměnit a ještě měl další šance. Jsem spokojený," nechal se po výhře 3:1 slyšet trenér Pražanů Miroslav Beránek.

Štěpán a Krob kmitali na Stínadlech

Oficiální web soutěže se nadále zaměřuje také na běžecké výkony. Sprinterem kola se tentokrát stal ostravský Vojtěch Štěpán, zatímco mezi maratonci si vedl nejlépe jeho soupeř Jan Krob. V Plzni si naopak zaběhali hráči Dynama, o čemž svědčí jeho tři zástupci v elitní pětce.

Baník sice na Stínadlech neuspěl, ale jeden triumf si přece jen odvezl. Postaral se o něj záložník Vojtěch Štěpán, který se stal Sprinterem kola. Na hřišti Teplic naběhal v rychlosti vyšší než 25 km/h rovných 450 metrů!

Na Stínadlech se zrodil také Maratonec kola. Tentokrát se ale radoval zástupce Teplic. Celkem 12 580 metrů naběhal obránce Jan Krob. Pro toho se jedná o první triumf Maratonce kola.

Reklama