Hlavní obsah

Teď chci dávat góly za Příbram. Do Sparty se možná nevrátím, říká Bednář

Příbram

V minulé sezóně byl miláčkem fanoušků a žolíkem trenéra Lavičky na cestě k titulu. V zimě mu ale dala Sparta najevo, že s ním nepočítá. Azyl našel jednatřicetiletý kanonýr Roman Bednář v Příbrami a hned ukázal, že když se mu věří, nezklame. Ve dvou přípravných zápasech nastřílel čtyři góly. Ligovou premiéru si v dresu Středočechů odbude tuto sobotu proti Mladé Boleslavi. Utkání Příbrami na Letné totiž sledoval jen z tribuny...

Foto: fkpribram.cz

Útočník Roman Bednář v dresu Příbrami.

Článek
Fotogalerie

Nemůžu říct, že jsem toho vyloženě litoval. Tu klauzuli, že nemůže nastoupit proti Spartě, má ve smlouvě každý hráč, který odejde z Letné na hostování. Můžu si myslet, že je divná, ale je platná, takže ji respektuji. Asi to tak má být. Pořád jsem hráč Sparty. V Příbrami jsem pár týdnů, takže to bylo spíš hodně živé, ale nijak vášnivě jsem ten zápas neprožíval,“ říkal bez známky vzrušení.

Vyčítali mu, že nedává góly...

V mistrovské byl Bednář oslavovaným gólovým žolíkem, nastupoval ve druhém poločase, dokázal rozhodovat zápasy. V probíhající sezóně šanci prakticky nedostal. Místo desítek minut to byly třeba jen tři. Navíc se zranil. V zimě slyšel: „Nepočítáme s tebou, můžeš si hledat angažmá.“ V životě už pár ran dostal. Něco vydrží. Srovnal se i s tímto faktem.

„Bylo mi vyčítáno, že nedávám góly, ale na rozdíl od mistrovské sezóny, kdy jsem šel třeba na půl hodiny a měl čas něco udělat, jsem v té probíhající nedostal tolik šancí. Za tři minuty nic neuděláte. To není výmluva... Už se k tomu nechci vracet. Spartu beru jako pozitivum, získal jsem titul, nějakou práci tam odvedl. Že mě už nepotřebovali, to se prostě stává,“ konstatoval.

Potřebuje důvěru trenéra

V Příbrami se chytil, ale na ligovou premiéru v jejím dresu na Letné musel zapomenout. Zápas sledoval z tribuny. To je skoro jako trest... „Nikdy jsem zápasy na tribuně neměl rád. Nemůžete nic ovlivnit. Když jsem byl mladší a nemohl jsem kvůli zranění hrát, tak jsem ani na tribunu nechodil, protože mi to vadilo. Teď už se tak neužírám, i když chci být samozřejmě vždycky na hřišti,“ přiznal. Ve zmíněném utkání ale jako kmenový hráč Sparty a hostující Příbrami svým způsobem nemohl prohrát. „Tak nějak jsem to cítil. Fandil jsem všem, protože všechny kluky z obou týmů znám. Teď ale chci dávat góly za Příbram a pomoct jí,“ říkal už s úsměvem.

V prvním utkání za Příbram v přípravě odehrál poločas bez gólu. Ve dvou následujících duelech dal pokaždé dva. Báječný restart... „Já nepotřebuji restart, jen potřebuji hrát a cítit důvěru trenéra, kterou jsem víc než rok necítil. V Příbrami ji od trenéra Tobiáše mám a moje výkony pak jdou nahoru. A k tomu cítím i podporu spoluhráčů, to je důležité. Teď se budu snažit tohle splatit góly,“ zdůraznil.

V Příbrami se prý cítí skvěle od prvního okamžiku, co vstoupil do kabiny. „Viděl jsem Příbram už před tím a věděl jsem, že tu je kvalitní tým. Když máte na stranách hráče, jako jsou Martin Zeman nebo Tomáš Pilík, ale i další, víte, že na hrot budou lítat dobrý balóny, jaký by měl útočník proměňovat v góly. Některé z těch mých v přípravě byly ještě vydřené. Dlouho jsem nehrál, praxe chybí a samo to nepřijde. Zápas od zápasu by to ale mělo být lepší. Mužstvo Příbrami je kvalitní a velmi vyvážené. Nebylo těžké do něj zapadnout. Jsou tu zkušení kluci, s nimiž jsem hned našel společnou řeč, ale také mladí, kteří mě respektují, a já u nich vidím obrovskou snahu. To mi sedí,“ nabídl svůj pohled do příbramské kabiny.

Proti Bolce se mu daří

Z Příbrami odešel na Letnou její nejlepší střelec Jakub Řezníček. Od Bednáře se čeká, že ho gólově nahradí. „Doufám, že to zvládnu. Těším se na zápasy. Samozřejmě záleží na trenérovi Tobiášovi, jestli mi dá důvěru a bude mě stavět. Věřím, že to tak bude,“ přál si. Samotný kouč pak přiznal, že na Bednáře hodně spoléhá. „Má v sobě zabijácký instinkt a předpoklady Řezníčka gólově nahradit,“ řekl na Bednářovu adresu Pavel Tobiáš.

Co bude na jaře, Bednář zatím neřeší. „Rozhodně neberu Příbram jako krok zpátky. Naopak je to pro mě krok dopředu. Když budu hrát, dávat góly, mohu tu odehrát hodně zápasů a ukázat, že na to pořád mám. Jsem na hostování, ale to neznamená, že se do Sparty v létě vrátím. Táhne mě to do zahraničí. Čekáme rodinu, takže tenhle půl rok jsem chtěl ještě zůstat v Čechách, proto jsem rád vzal nabídku Příbrami. Když tahle moje jarní mise dopadne dobře, chtěl bych ven. Teď je ale pro mne prioritou odehrát dobré jaro,“ zdůraznil.

Ligovou premiéru za Příbram absolvujete v sobotu proti Mladé Boleslavi. V jejím dresu jste před téměř třinácti lety vstoupil do velkého fotbalu. „To je fakt, ale nostalgii necítím. Naopak se mi proti Bolce střelecky daří. Věřím, že to vyjde i v sobotu a nějaký gól dám. Premiéru budu mít doma u Litavky, slušelo by se to,“ pravil přesvědčivě Roman Bednář, který na svůj první ligový gól v probíhající sezóně zatím čeká...

Reklama

Související témata: