Hlavní obsah

V Plzni pálí všichni, ze základu mlčí jen dva. Je to důkaz ofenzívní týmové práce, libuje si Koubek

Plzeň/Praha

V Synot lize nastříleli fotbalisté Plzně zdaleka nejvíc branek, přestože nemají kanonýra, jenž by atakoval čelo střelecké tabulky. Na dosavadních 39 gólech se podílelo 15 střelců, tak široký záběr nemá žádný jiný klub. Z tradiční základní sestavy se netrefili jen brankář Matúš Kozáčik a záložník Patrik Hrošovský.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Plzeňský útočník Aidin Mahmutovič v utkání s Českými Budějovicemi.

Článek

Trend v této sezóně potvrdila jarní premiéra proti Českým Budějovicím, pod výhru 6:0 se podepsalo šest různých autorů. „Navázali jsme v tomto parametru na podzim. Začít jarní část ligy se šesti střelci, to je důkaz ofenzívní týmové práce," pochvaloval si trenér Viktorie Miroslav Koubek. Elitní střelec mu sice chybí, ovšem tento stav shledává cennějším, neboť mužstvo se nemusí spoléhat na jednoho muže, soupeři hrozí zkáza od všech hráčů.

Počet střelců v klubech
15 - Plzeň
11 - Brno, Jablonec
10 - Bohemians 1905, Ostrava, Mladá Boleslav
9 - Liberec, Slovácko, Teplice, Sparta
8 - České Budějovice, Příbram, Slavia
7 - Dukla, Jihlava, Hradec Králové

Západočeši v tomto směru nemají konkurenci, nejblíže jim jsou Jablonec a Brno s jedenácti různými snajpry, Sparta, kterou i nadále drží fantóm David Lafata, má mezi střelci zapsáno devět jmen. Hráči Plzně s nejvyšším počtem branek po 17. kole jsou pětigóloví Daniel Kolář a Stanislav Tecl. To značí ligový podprůměr, na více branek dosáhli dokonce i nejlepší kanonýři posledních dvou celků Hradce Králové (Pavel Dvořák 7) a Liberce (Josef Šural 7). Méně než plzeňské duo mají pouze top střelci Brna (4), Českých Budějovic (4), Jihlavy (4) a Ostravy (2).

Nynější situaci by mohl změnit bosenský útočník Aidin Mahmutovič. Hlavní zimní posila Viktorie přidala hned v prvním soutěžním utkání jeden gólový příspěvek k šesti podzimním v dresu Teplic. Pokud by však dosavadní poměry fungovaly dál, v Doosan Areně by se stěží někdo zlobil.

Reklama

Související témata: