Hlavní obsah

Ostudu už zažít nechce. Slavia hraje s Teplicemi v Edenu o páté místo

Jaro začali výhrou v Liberci náramně, teď se červenobílí představí také doma v Edenu. Utkání s Teplicemi je pro fotbalisty Slavie duelem o páté místo v tabulce. Zápas začíná v sobotu ve 20:15, přímý přenos vysílá ČT Sport. Všechny ligové zápasy můžete sledovat v on-line reportážích na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Poslední návštěva Teplic v Edenu dopadla pro Slavii katastrofálně...

Článek

Mají soupeři rozhodně co vracet. Slavia prohrála poslední tři vzájemné ligové zápasy a dala v nich jediný gól. Teplice naposledy v Edenu koncertovaly - vyhrály 7:0, což je jejich nejvyšší vítězství v samostatné lize a nejhorší porážka domácího týmu v samostatné soutěži, pro Pražany to byla zároveň nejvyšší ligová prohra.

„Na utkání se určitě těšíme, v podstatě je to zápas o páté místo. Teplice ukázaly skvělý vstup do jara, nad Baníkem zaslouženě vyhrály. Z tohoto pohledu nás čeká těžký soupeř," avizuje trenér Miroslav Beránek na klubovém webu.

Severočeši těsně před jarní částí vyměnili trenéra a v Edenu je povede ještě nedávný kouč sešívaných Petr Rada. „Každý z trenérů má svůj rukopis. Petr Rada přišel těsně před sezónou a hned začal vítězstvím, takže on i Teplice určitě budou mít sebevědomí," míní Beránek.

Hráči vnímají důležitost utkání

V Edenu si poprvé jako hráč Slavie zahraje záložník Simon Deli. „Bude to pro mě první zápas na našem stadiónu, moc se na něj těším. Půjde o důležitý duel. V minulém kole jsme vyhráli a opět musíme udělat všechno pro to, abychom byli stejně úspěšní," přeje si záložník z Pobřeží Slonoviny.

Kabina samozřejmě vnímá, že ve hře bude páté místo, které za jisté konstelace může znamenat vstupenku do pohárové Evropy.

„Víme o tom, kde se nacházíme a kde jsou oni. V případě vítězství bychom se posunuli na páté místo, ale chceme hrát fotbal a bavit diváky. Myslím, že na to nikdo moc nemyslí," říká záložník Vukadin Vukadinovič.

Reklama

Související témata: