Hlavní obsah

Slávisté se mě neštítí, křenil se potěšený Rada při návratu do Edenu

Cestou do kabin slávisty v tunelu zdravil a objímal, jako by je nikdy neopustil. „Aspoň že se mě neštítí,“ křenil se trenér Petr Rada. Do jara 2013 vedl právě fotbalovou Slavii, teď je druhým týdnem koučem Teplic. Ve druhém jarním kole dovedl Severočechy v Edenu k remíze 2:2, takže s návratem na místo činu může být spokojený.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Teplický trenér Petr Rada.

Článek

Eden byl jeho domácí půdou naposledy od června 2012 do dubna 2013. Petr Rada vedl Slavii v 25 zápasech s bilancí 7 vítězství, 9 remíz a 9 porážek. Po vzájemné dohodě s majitelem klubu Řebíčkem bývalý kouč české reprezentace skončil pět kol před koncem sezóny, když byl tým osmý se ztrátou 11 bodů na třetí místo zajišťující start v pohárové Evropě.

„Slavia je klub s velkou tradicí, tlak na výsledky a umístění je zde obrovský. Očekávání fanoušků se nenaplnila, byli nespokojeni, což mělo negativní dopad i na hráče v kabině. Pro uklidnění celé situace bude lepší, když skončím," řekl tehdy Rada na rozloučenou.

Neměl žádný problém

V sobotu večer se do známého prostředí zase na skok vrátil. „Pozdravil jsem se s domácími hráči. Potěšilo mě, že se mi nikdo nevyhýbal. Žádného angažmá nelituju. Byly tady určité kaňky, ale vrátit se na tak dobrý stadión je vždy příjemné. A když se s vámi kluci pozdraví, svědčí to o tom, že jsem neměl žádný problém," poukázal Rada.

Třeba s Milanem Škodou, který se právě na úkor Teplic osamostatnil v čele tabulky ligových střelců, setrval kouč v dlouhém rozhovoru.

„Škoda je pracovitý hráč, jen škoda, že nevedl kanonýry již před dvěma lety za mého působení," usmíval se Rada. „Milan vyzrává, umí dobře hrát tělem i ve vzduchu. Je to pro současnou Slavii klíčový hráč. A po lidské stránce klobouk dolů. A o čem jsme se bavili? Stěžoval si třeba, že měli kopat penaltu, ale to já nemůžu posoudit. Každopádně mu přeju, aby se mu dál dařilo," líčil Rada.

Reklama

Související témata: