Hlavní obsah

Hradec - Plzeň 2:3Outsider trápil lídra, Plzeň na půdě posledního spasil až volej Rajtorala

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Kolář 0 : 1
7. Čermák 1 : 1
51. Vaněk 1 : 2
63. Halilovič 2 : 2
76. Rajtoral 2 : 3
Záznam online reportáže

Hradec Králové
Aktualizováno

Až branka Františka Rajtorala čtvrt hodinu před koncem zápasu definitivně zlomila odpor houževnatého Hradce Králové. Díky pohotovému voleji pravého obránce zvítězila Plzeň na půdě posledního týmu Synot ligy 3:2. Západočeši tak dokázali využít sobotní klopýtnutí Sparty v Ostravě (1:1), soutěž vedou už o tři body. Třetí Jablonce ztrácí na Viktorii nadále bodů pět.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Před Aidinem Mahmutovičem z Plzně odkopává míč Tomáš Holeš z Hradce Králové.

Článek

Viktoria dvakrát vedla (branky Daniela Kolář a Ondřej Vaněk), votroci vždy našli odpověď (Aleš Čermák, Emir Halilovič). Potřetí už to nedokázali, ovšem i tak zaslouží velkou pochvalu.

Plzeňští nemohli začít lépe, už ve 4. minutě se ujali vedení. Po rychlé akci po levé straně vnikl do pokutového území Daniel Kolář a ránou k bližší tyči překvapil gólmana Tomáše Koubka. Ze sedla se však hosté sami vyhodili nevídaným kiksem v rozehrávce krátce poté. Roman Hubník nedokázal zpracovat přihrávku od Matúše Kozáčika, do rozhozené obrany se dostal Emir Halilovič. Jeho pokus Kozáčik vyrazil, na chytrý lob Aleše Čermáka však už neměl nárok - 1:1.

Do konce poločasu viděl hradecký stadión vyrovnanou partii, jediným vzrušením byla hlavička Václava Pilaře, která ovšem letěla vedle.

Druhá půle začala jako přes kopírák, Viktoria bleskově udeřila. Ondřej Vaněk prošel středem hřiště až na hranici velkého vápna, nahrál doprava Kolářovi, který nehamounil a vrátil mu míč na malé vápno. Vaněk o tyč zavěsil.

Jenže lídr ani podruhé domácí nezlomil, v 63. minutě bylo srovnáno. A znovu za inkasovanou brankou stála laxnost hostů, gólové přihrávce totiž předcházely tři prohrané souboje uprostřed hřiště, do kterých šli naplno pouze domácí hráči. Západočechy nakonec vysvobodil v 76. minutě pohotový volej Františka Rajtorala.

18. kolo první fotbalové ligy:
FC Hradec Králové - Viktoria Plzeň 2:3 (1:1)
Branky: 7. Čermák, 63. Halilovič - 4. D. Kolář, 51. Vaněk, 76. Rajtoral. Rozhodčí: Marek - Wilczek, Kříž. ŽK: Malinský - Petržela, Vaněk. Diváci: 4297.
Hradec: T. Koubek - Holeš, Rolko, Chleboun, P. Mareš - Halilovič (88. Tito), Trubač, Čermák, P. Černý (80. Vaněček), Malinský (80. Vlkanova) - P. Dvořák. Trenéři: Barborík a Pilný.
Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, R. Hubník, Procházka, Limberský - Vaněk, Hrošovský - Petržela (67. Kovařík), D. Kolář (86. Baránek), Pilař - Mahmutovič (74. Tecl). Trenér: M. Koubek.

Reklama

Související témata: