Hlavní obsah

Hráč měsíce února: Kadlec a Škoda myslí na druhou trofej, Kolář má premiéru

Praha

Dva laureáti ankety Hráč měsíce se sešli v nominaci za únor. V obou případech se jedná o hvězdy nejslavnějších českých klubů. Pražská Slavia vysílá do boje nejlepšího střelce fotbalové Synot ligy Milana Škodu, jenž triumfoval už v srpnu minulého roku. Úřadujícího ligového šampióna ze Sparty zase reprezentuje staronová posila Václav Kadlec, který má doma trofej za prvenství v říjnu 2012. Dvojici vynikajících útočníků doplňuje opora vedoucího týmu tabulky z Plzně Daniel Kolář. Ten se naopak v užším výběru objevuje úplně poprvé. Z tohoto tria, o jehož složení rozhodla komise tvořená zástupci mediálních partnerů soutěže, vzejde první vítěz ankety v kalendářním roce 2015.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Slávista Milan Škoda (vpravo) přijímá od spoluhráče Jaromíra Zmrhala gratulaci ke svému druhému gólu proti Liberci.

Článek

Slávistický útočník Milan Škoda navázal na svůj povedený start do aktuální sezóny a během jediného únorového týdne nasázel čtyři góly. V utkání v Liberci dokonce zaznamenal svůj premiérový hattrick v nejvyšší soutěži. A to mu ještě bylo odepřeno autorství jedné branky v duelu s Teplicemi, kdy si jeho ránu srazil gólman Tomáš Grigar do vlastní sítě. I tak byl Škoda nezpochybnitelnou ústřední postavou ofenzivy sešívaných, kteří baví diváky atraktivním fotbalem a atakují pohárové příčky.

Navrátilec Kadlec dorazil na Letnou až těsně před jarním startem, ale zatím si počíná tak, jako by nikdy nikam neodešel. Ačkoli odehrál necelé tři poločasy, připsal si už tři přesné zásahy. Jeho střídání v zápase s Příbramí bylo rozhodujícím faktorem při cestě ligového mistra za vítězstvím, jednou se trefil i v Ostravě.

V obou dosavadních kolech v novém roce skóroval také ofenzivní záložník Kolář. Jednou trefou přispěl ke kanonádě proti Českým Budějovicím a výraznou roli sehrál také při přestřelce v Hradci Králové, kde ke gólu připojil i asistenci. Západočeši také díky němu zvýšili svůj náskok v čele pořadí na tři body. Zkušený středopolař odvádí nadstandardní výkony i přesto, že se nedávno musel vyrovnat s těžkou osobní tragédií.

Kozel, Rada a Šilhavý kandidují na Trenéra měsíce února

Petr Rada může vytvořit nový rekord ankety Trenér měsíce. Šestapadesátiletý kouč už získal křišťálovou trofej ve službách dvou klubů. Nyní může na svá vítězství ve Slavii a Jihlavě navázat také na lavičce Teplic, kam se vrátil před začátkem jarní části. Společnost mu v únorovém pokračování ankety Ligové fotbalové asociace (LFA) dělají Luboš Kozel z Dukly a obhájce prvenství Jaroslav Šilhavý z Jablonce.

Počínaje dneškem mohou z trojice nominovaných vybírat fotbaloví fanoušci, kteří svými hlasy na webové stránce www.synotliga.cz rozhodnou o tom, kdo se stane vítězem v obou anketách. Hlasování potrvá do čtvrtka 5. března.

Reklama