Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: Druhé jarní kolo ozdobili střelci i penaltožrout

Koho vybrat a koho vyřadit, to byl tentokrát hodně těžký úkol. Do ideální sestavy 18. kola fotbalové Synot ligy podle Sport.cz se hlásila velká řada adeptů. Dvojí zastoupení má nakonec ostravský Baník, který zase obral o body Spartu. A také Jablonec, jenž je právě Letenským v tabulce soutěže v patách.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů

Sestava 18. kola fotbalové Synot ligy podle Sport.cz:

Článek

Jednu jistotu Baník má. Brankář Pavlenka je i ve druhém jarním dílu v sestavě kola. Svůj vynikající výkon proti Spartě vyšperkoval v závěru, když nejlepšímu střelci v historii soutěže Lafatovi zneškodnil penaltu. A protože ostravský kapitán Baroš pro změnu ozdobil svůj part vyrovnávací trefou, Letenští ani podruhé v sezóně Baník neporazili a Matějovského chytré přihrávky k výhře nevedly.

Plzeň jde i díky Rajtoralově vítězné brance do tříbodového trháku, ale na hřišti posledního Hradce Králové se natrápila až běda. V domácím týmu se blýskl Halilovič.

Třetí Jablonec v klidu porazil Bohemku, gólově se prosadili záložník Kopic i stoper Beneš, který se vrací po půlroční pauze.

Velká bitva byla k vidění v Edenu. Teplický Potočný dvěma góly předvedl, že i hráč z divize může být v nejvyšší soutěži velkou posilou. Slávista Škoda se pak již osamostatnil v čele tabulky střelců.

Ideální jedenáctku doplňuje obránce Jugas, jehož Brno vyhrálo klíčový záchranářský duel v Českých Budějovicích. A pak také příbramský záložník Zeman, který znovu předvedl záblesky své míčové geniality.

Sestava 18. kola fotbalové Synot ligy podle Sport.cz:
Pavlenka (Ostrava) - Rajtoral (Plzeň), Beneš (Jablonec), Jugas (Brno) - Kopic (Jablonec), Matějovský (Sparta), Halilovič (Hradec), Zeman (Příbram) - Baroš (Ostrava), Milan Škoda (Slavia), Potočný (Teplice).

Reklama